14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNe-au scos fotbalul din cap

Ne-au scos fotbalul din cap

Poiana Cimpina – Universitatea 2-0


• Stadion „Poiana“, spectatori: 2.000.


• Au marcat: Aristan ’38, Ichim ’65


Cimpina: Panfil – Ichim, Aristan, M. Dragomir – L. Dumitru, Ticlea, Lupsa (’44, Dumitrescu), M. Roman, St. Nanu – Avram (’76, M. Dumitru), Moise (’59, Cojan). Antrenor: Stefan Nanu.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Craciunescu (’39, Stinga) – Dananae (’56, Girla), A. Ionescu, Saceanu, Fritea, Velcovici – Dina, Orac (’46, Salih). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: L. Dumitru / Orac, Saceanu (2), Girla, Stinga.


• Cartonas rosu: Saceanu (’69).


• Au arbitrat: M. Bocaneala – I. Bedreaga, M. Pais.


Deplasarea efectuata la Cimpina a gasit Universitatea intr-o pasa foarte proasta, evolutia alb-albastrilor de simbata aducindu-ne aminte de meciurile „groparilor“ din sezonul trecut. Au lipsit cu desavirsire ambitia si pofta de joc cu care ne obisnuisera elevii lui Stinga in acest campionat, mai mult, gruparea olteana a fost depasita la toate capitolele, aratind ca o echipa aflata in deriva. Este dureros ca am pierdut sefia clasamentului si trei puncte extrem de importante, dar si mai dureros este modul cum am cunoscut infringerea. Replica juvetilor a constat intr-un singur sut pe spatiul portii, si acela lesinat, singurul capitol la care au fost notati cu plus fiind cel al cartonaselor, pentru ca neputinta a condus inevitabil la nervozitate.


Universitatea avea sa fie luata la intrebari de gazde inca din primele minute, timid ce-i drept, insa valoarea lui Avram si-a spus imediat cuvintul, luftul acestuia dintr-o pozitie favorabila stirnind compasiunea celor prezenti la meci. Tatonarea a continuat, jocul de slaba factura fiind trecut in contul ambelor echipe. Plictiseala din tribune a fost alungata abia in minutul 38, cind Aristan a produs prima modificare de scor, reluind imparabil cu capul centrarea din corner a lui Stefan Nanu. Adica prima ocazie clara de gol a reprizei intii, dar si ultima.


Replica Universitatii nu a existat, cu toate ca in final a intrat in joc si Ovidiu Stinga, deoarece Orac si Dina au fost anihilati perfect de defensiva adversa. Nici dupa pauza lucrurile nu au luat o turnura favorabila, apatia Universitatii continuind sa-i enerveze pe cei aproximativ 200 de suporteri olteni prezenti la Cimpina. Gazdele au reusit sa se desprinda pe tabela de marcaj in minutul 65, cind Ichim, nemarcat in careul mic, a reluat cu capul centrarea lui L. Dumitru, declansind totodata haosul in cadrul gruparii craiovene. Urletele lui Stinga nu au facut altceva decit sa animeze publicul si sa-i timoreze pe juveti, care incasau cartonas dupa cartonas si nu izbuteau nici sa se apropie de careul advers.


Asa se face ca Saceanu s-a vazut nevoit sa comita un fault in apropierea careului propriu, in urma caruia a primit cel de-al doilea „galben“ si automat culoarea rosie care avea sa-l trimita la cabine, lasind Universitatea in zece oameni inca din minutul 69. Poiana Cimpina a speculat la maximum avantajul creat de „centralul“ Bocaneala, ocaziile curgind la poarta lui Bornescu, singurul care s-a opus umilintei, pentru ca defensiva nu a mai facut fata cerintelor.


A urmat o „strategie“ greu de inteles, Stinga, nemultumit de mingicarul echipei, Andrei Ionescu, a decis sa renunte la serviciile acestuia, trimitindu-l la vestiar, cu toate ca mai erau 20 de minute de joc in care Universitatea trebuia sa evolueze fara doi oameni.


Fluierul final avea sa declanseze hora elevilor lui Stefan Nanu, in timp ce Universitatea parasea terenul de joc cu capul plecat dupa evolutia jenanta, in urma careia ar putea spune ca a scapat usor cu doua goluri, tinind cont de situatia de pe gazon.


Universitatea a ratat, pe linga cele trei puncte puse in joc, sansa de a se detasa in clasament, deoarece rezultatele consemnate in aceasta runda erau favorabile, iar titulatura de lidera se putea contura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS