31.7 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRenault a cistigat titlul si la constructori

Renault a cistigat titlul si la constructori

Scuderia franceza de Formula 1 Renault a intrat ieri in posesia titlului de campioana la constructori, dupa ce pilotul spaniol Fernando Alonso (foto) a cistigat Marele Premiu al Chinei, ultimul din acest sezon, disputat pe circuitul de la Shanghai. Inaintea acestei curse, Renault avea un avans de doua puncte fata de a doua clasata, McLaren-Mercedes. Renault a intrerupt astfel dominatia echipei Ferrari, care a triumfat in ultimele sase sezoane.


Alonso, campionul mondial la piloti in acest sezon, a parcurs cele 56 de tururi ale circuitului, care au insumat 305, 255 de kilometri, intr-o ora, 39 de minute, 53 de secunde si 618 miimi, devansindu-l cu patru secunde pe al doilea clasat, finlandezul Kimi Raikkonen de la McLaren-Mercedes. Al treilea, la o distanta de peste 25 de secunde fata de invingator, a sosit germanul Ralf Schumacher, de la Toyota. Locul patru a fost ocupat de italianul Giancarlo Fisichella (Renault), urmat de austriacul Christian Klien (Red Bull) si de brazilianul Felipe Massa (Sauber). Pe locul sapte s-a situat australianul Mark Webber (Williams-BMW), urmat de britanicul Jenson Button (BAR-Honda).


Michael Schumacher, campionul de anul trecut, a abandonat in turul al 23-lea, dupa ce a iesit in decor cu monopostul sau Ferrari, printre cei care nu au terminat cursa aflindu-se si al doilea pilot de la McLarean, Juan Pablo Montoya.


Reanault a terminat sezonul cu 191 de puncte, urmata de McLaren Mercedes, 182 puncte, si Ferrari, cu 100 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS