16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Arde Craiova!

Universitatea – Petrolul


• Stadion „Ion Oblemenco“, astazi, ora 19.00 (TV Sport).


• Formatii probabile:


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Stoica, Mitchell – Dananae, A. Ionescu, Fritea, Saceanu, Velcovici – Orac, Salih. Antrenor: Ovidiu Stinga.


Petrolul: Miron – G. Preda, Buglea, I. Costache, G. Ghita – Copilu, G. Paraschiv, L. Marinescu, V. Ghindaru – Hadnagy, C. Ilie. Antrenor: Valeriu Rachita.


• Vor arbitra: Al. Tudor – D. Burloi, Ed. Dumitrescu.


• Observatori: I. Margineanu, M. Salomir.


• Celelalte partide (miine): Minerul Motru – CS Otopeni, Inter Gaz – Dacia Mioveni, Astra Ploiesti – Dinamo II, Rapid II – FC Caracal, CSM Vilcea – Juventus Bucuresti, FC Sibiu – Dunarea Giurgiu, Poiana Cimpina – Unirea Urziceni.


Dupa ce s-a incheiat meciul Finlanda – Cehia, cel de care tricolorii au incercat sa se agate, Florin Calinescu, cu ironia care-l caracterizeaza, a afirmat pe un post de televiziune: „Ce ne-a ramas acum? Pai… sa urmarim un meci tare din Divizia B, Universitatea – Petrolul!“ Cu sau fara ironia celor din Capitala, asta-i viata in fotbal, mai ales in provincie. In palmaresul celor doua formatii care asta-seara lupta pentru revenirea in prima liga românesca figureaza sapte titluri nationale (patru in dreptul Universitatii si trei in vitrina ploiestenilor), iar „Craiova Maxima“ a fost prima echipa de club din România care a facut performanta in Cupele Europene. Dupa incheierea campionatului trecut, pentru Universitatea a inceput un fel de „moment zero“, iar pina acum, cu exceptia „urzicarii“ de saptamina trecuta, totul pare a fi pe un drum corect. Apropo de partida pierduta cu Unirea, ieri, intr-o emisiune radio, cunoscutul caricaturist Gabriel Bratu a glumit … amar pe seama acestei infringeri: „De cite ori aud de Urziceni, parca inghit sare amara!“


Altfel, Craiova a avut dintotdeauna dusmani, iar razboiul, mai mult psihologic, pe care-l duce Petrolul si altii nu face altceva decit sa-i intarite pe olteni. Si bine fac!


In derbiul de astazi, oltenii trebuie sa arate ca reusitele lor de pina acum in campionat si in Cupa României nu au fost intimplatoare, chiar daca ei acuza absenta din teren a lui Ovidiu Stinga. Universitatea va avea astazi in „teren“ insa alt jucator exponential: admirabilii suporteri de pe „Ion Oblemenco“!


Daca cei „11“ pe care ii va trimite Stinga in lupta cu gazarii vor avea capacitatea de a nu se considera de la inceput invingatori, eliminind astfel automultumirea tipic românesca si care s-a cam vazut in partida cu Unirea, atunci Universitatea are astazi mari sanse sa-si demonstreze suprematia in fata principalului contracandidat.


Petrolistii au sosit aseara la Slatina, antrenorul Rachita confruntindu-se cu unele probleme de lot, trei jucatori fiind accidentati: Alexa, Puchea si Curcan. Despre derbiul de astazi, Vivi Rachita a spus ieri: „Meciul cu Universitatea este dificil, greu, dar sper ca Petrolul sa obtina un rezultat bun. Venim la Craiova sa cistigam! Vom vedea pe teren daca dorinta noastra se va implini. Nu imi este teama de publicul din Craiova. Valoarea unui fotbalist nu poate fi influentata de suporteri. Le-am spus asta si elevilor mei, reamintindu-le ca in fata unui public exigent, dar minunat se vor simti cu adevarat fotbalisti. Daca vom promova, toate meciurile se vor desfasura intr-o atmosfera precum cea de pe «Ion Oblemenco»“.


Si oltenii pur-singe ai lui Stinga, cu doi stranieri, au in acest sezon un singur scop: atingerea unei performante notabile fara compromisuri. Iar partida dificila de astazi este un examen foarte important in aceasta cursa cu multe obstacole specifice Balcanilor…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII