21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIstoria disparuta a Universitatii Craiova

Istoria disparuta a Universitatii Craiova

De patru ori campioana a României si de sase ori cistigatoare a Cupei, Universitatea Craiova nu mai exista daca ar fi ne luam dupa trofeele care mai sint in vitrina clubului. Astazi, in locul in care trebuia sa stea cele mai de seama „ofrande“ ale echipei care a scris istorie inainte de decembrie ’89, se pot vedea doar niste tinichele sau vaze fara valoare cistigate la competitii de duzina, gen „Cupa Stalinskaya“, „Norcia Winter Cup“ sau „Cupa ESO“.


Pentru microbistii olteni este o enigma cum au putut sa dispara cupele din club, dar si de ce nu s-au facut investigatii serioase pentru a se afla unde sint acestea. Sint oameni care spun ca trofeele au disparut din club in 2002, o data cu Gigi Netoiu. Impuscatoiu, fost magazioner la clubul oltean, sustinea, nu cu mult timp in urma, ca „respectivele trofee au existat la club pina in 2001, cind am iesit la pensie. Apoi a avut loc jaful“, lasind sa se inteleaga ca „Omul negru“ le-ar fi luat.


Ipoteza nu este insa sustinuta de toti oamenii care s-au invirtit sau se invirt prin clubul oltean. Sint persoane care spun ca Netoiu a fost preocupat la despartirea de Stiinta doar de bani, jucatori si acte si ca pretioasele trofee din vitrina clubului au ajuns la diversi angajati ai clubului, care au profitat de haosul creat si si-au insusit „istoria“ Craiovei.


Cupe la indigo


Noul patron al Stiintei a declarat ca a cautat sa aduca trofeele la club, dar deocamdata nu a reusit nimic notabil: „Cupele disparute sint in Craiova si in Bucuresti, la fosti antrenori si jucatori ai Stiintei. Pe o parte dintre ei ii stiu, dar nu vreau sa le dau acum numele. Le mai acord o perioada de gratie si sper sa aiba bunul-simt sa le aduca inapoi, pentru ca altfel voi merge la politie si ii denunt. Oricum, nimic nu poate justifica detinerea unui astfel de trofeu“.


Surse din cadrul clublui sustin ca o cupa s-ar afla la George Ciuca, liderul factiunii Blue Lions in Capitala, caruia i-a fost transmis deja sa se prezinte cu trofeul la club. Este greu de crezut insa ca vitrina cu trofee a Stiintei va putea fi refacuta in original, de aceea, oficialii Universitatii au anuntat ca la anul se va lua legatura cu FRF si se va cauta un meserias care sa faca niste copii ale trofeelor furate pentru a pune lucrurile in ordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS