11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu sint unicul vinovat!“

„Nu sint unicul vinovat!“

– Ai fost presedinte, apoi antrenor la Universitatea. In aceste calitati, ai participat efectiv la alcatuirea lotului pentru acest campionat atit in vara, cit si in iarna. Esti considerat si tu vinovat pentru aceasta probabila retrogradare!


– Recunosc, am si eu o vina in aceasta drama a echipei, care m-a lansat in fotbalul mare, apoi mi-a dat sansa de a fi antrenor si presedinte. Dar nu sint unicul vinovat! Ce s-a intimplat in vara anului trecut? Dupa ce Universitatea s-a clasat pe locul patru, antrenorul Rednic a alcatuit o lista de jucatori noi, iar eu, ca presedinte, trebuia sa rezolv transferarile solicitate, dar in limita bugetului alocat de finantator. Toti jucatorii ceruti de antrenor i-am adus, cu exceptia lui Pascovici. Se cunoaste, motive financiare m-au impiedicat sa-l legitimez si pe Pascovici, desi am semnat contract cu el. Am avut contracte semnate si cu alti doi fotbalisti, Liviu Mihai si Narcis Raducan, dar tot din lipsa banilor aceste contracte au ramas nefinalizate. Acestia doi nu au fost doriti in mod expres de Rednic, dar a fost de acord cu eventuala legitimare a lor. Care-i vina presedintelui Badea?


– Antrenorul Rednic pretinde ca nu l-ai ajutat.


– Nu doresc sa intru in amanunte de bucatarie interna deoarece rufele se spala in familie, asa ca eu voi un oltean cu caracter si tac. Nu vreau sa fac valuri in presa deoarece nu mai ajuta la nimic.


– Ce s-a intimplat in iarna? Echipa era pe ultimul loc si nu s-a reusit transferuri de salvare.


– Eram antrenor si am transferat jucatori in functie de banii pe care i-am avut la dispozitie, 100.000 de dolari. Am cerut atacanti si n-am reusit decit un transfer, Claudiu Dragan, sub forma de imprumut, cu 30.000 de dolari. L-am luat si pe Bordeanu, cu 70.000 de dolari. Cit am fost in Turcia, la Craiova s-au semnat contracte pentru trei brazilieni. Eu am fost de acord doar cu cei doi sirbi despre care, fara suparare, pretind ca ar fi putut fi utili grupului oltean. Care-i vina antrenorului Badea?


– S-a vorbit si despre o pregatire de iarna oarecum necorespunzatoare. Cum raspunzi?


– Nu inteleg prea bine intrebarea. Unui antrenor i s-ar putea reprosa ca pregatirea a fost necorespunzatoare din punct de vedere al raportului de efort pe care l-au depus jucatorii. I-am pregatit foarte dur in aceasta perioada tocmai in ideea ca lipsa de valoare a unora sa poate fi compensata, in teren, cu un efort maxim depus.


– In concluzie?


– Cum spuneam, am si eu o vina. Concret: am crezut foarte mult in unii jucatori, m-am implicat foarte mult afectiv si am acceptat bugetul limitat pentru transferari al patronului Staicu. Trebuia sa fiu mai ferm in aceasta problema a transferarilor.


– Si de ce n-ai facut-o?


– Sint un tip cu multa intelegere. Ca jucator, antrenor si presedinte am avut intelegere, adica am acceptat unele concesiii financiare la contractele mele. Nu puteam insa acum sa-mi permit sa aduc bani de acasa pentru a realiza transferurile necesare, deoarece nu am. Nu-l acuz pe domnul Staicu: atit a avut pentru transferari, atit a dat. Nu doresc sa-l acuz nici pe antrenorul Rednic, asa cum vad ca ma mai inteapa el prin interviuri. Eu l-am readus la Universitatea, iar el a plecat din cauza lipsei de rezultate. Asa cum am facut-o si eu. Tin insa sa mai spun ceva, cu toate ca stiu la ce ma expun. In acest sezon, lipsa de intelegere a unei parti a galeriei, cit si unele critici exagerate si chiar nefondate din presa au avut efect negativ asupra jucatorilor. De foarte multe ori s-a creat o atmosfera tensionata, fara sens. Toate si-au pus amprenta asupra evolutiei jucatorilor. Chiar daca veti fi surprins, eu sustin ca Universitatea are fotbalisti buni in lot, iar locul actual este absolut nemeritat. S-a intimplat ca in legile lui Murphy…


– Adica?


– Cind ceva incepe prost, se termina si mai prost. Daca am fi jucat primul meci al returului pe „Ion Oblemenco“, nu am fi pierdut si nu s-ar fi creat acea atmosfera tensionata de la inceputul returului. Si n-am fi pierdut nici la Constanta. Si ar mai fi multe de spus…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS