Acasă Sport Parma se gindeste la finala

Parma se gindeste la finala

-

Gruparea italiana AC Parma este cea mai mare surpriza a Cupei UEFA. Daca, la prima vedere, accederea unei formatii din Serie A in fazele superioare ale cupelor europene nu poate fi considerata o surpriza, parcursul emilianilor in aceasta editie a Cupei UEFA este demn de remarcat. Fara sa puna accentul pe competitie, grija parmegianilor indreptindu-se spre campionat, acolo unde se lupta pentru evitarea retrogradarii, italienii au ajuns pina in semifinale, si, chiar daca au remizat pe teren propriu, 0-0, cu TSKA Moscova, in prima mansa, pastreaza sanse sa ajunga in finala de pe 18 mai. Parma este singura echipa care a jucat cu rezervele in aceasta competitie pe care a cistigat-o de doua ori in ultimul deceniu, in 1995 si 1999, insa componentii echipei a doua au vrut parca sa demonstreze ca viitorul este asigurat si ca gruparea emiliana, care a trecut in 2003 printr-o procedura de faliment, ramine o formatie de top.


Dezinteresul fata de aventura europeana a favoritilor s-a vazut si joi seara, cind doar 5.700 de tifosi au urmarit pe „Ennio Tardini“ meciul cu rusii de la TSKA. Suporterii nu prea au avut ce sa vada, jocul fiind unul lipsit de spectacol, cu putine faze de poarta. Oaspetii au incercat sa incheie repede conturile cu parmegianii, cum facusera in sferturi, cind au invins cu 4-0 pe Auxerre, dar o aparare italiana este mult mai greu de depasit. Mai mult, gazdele ar fi putut marca in partea secunda, insa suturile lui Ruopolo si Vignaroli nu si-au atins tinta. Totul se va decide la Moscova, pe 5 mai, unde rusii pornesc cu prima sansa, dar, tinind cont de rezultatele bune scoase de Parma in deplasarile trecute de la Viena si Stuttgart, nu ar fi exclus ca italienii sa dea marea lovitura.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.

Cine sunt oamenii care au preluat controlul asupra Băncii Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, adică circa 87 mld. lei la final de 2019. La bursa de la Bucureşti, instituţia de credit are o capitalizare de aproximativ 10 mld. lei.