22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vrem ca in 2006 sa promovam in Divizia A“

„Vrem ca in 2006 sa promovam in Divizia A“

Divizionara B FC Caracal, fosta FC Craiova, evolueaza in prezent in „orasul minunilor“ deoarece in Banie nu s-au mai gasit terenuri pentru aceasta echipa cu o istorie aparte. Fosta a Uzinelor Electroputere, achizitionata apoi de fratii Mihailescu, in urma cu un an formatia a fost preluata de Farid Jahani, cel cunoscut in Craiova sub pseudonimul de Paul Valuta. Cum proprietarii stadionului din Parcul „Romanescu“ nu au mai dorit sa prelungeasca contractul de inchiriere si pentru sezonul 2004/2005, echipa s-a mutat la Caracal. Dupa turul acestei editii, oltenii sint pe locul 13, vecini cu retrogradarea, iar patronii anunta unele masuri importante cu bataie lunga, pina in vara lui 2006. Diplomatic si destul de misterios, Paul Valuta ne-a radiografiat situatia actuala a echipei, apoi ne-a vorbit de minunile din Caracal, varianta 2006…

– Ati declarat, in vara, ca veti face din FC Caracal o echipa de podium si care se va lupta pentru promovare. Acum, dupa tur, formatia este la un pas de retrogradare. Cum se explica aceasta situatie?

– Nu intotdeauna omul primeste ceea ce isi doreste. Dorinta mea de a promova in Divizia A a fost si este valabila. Trei sint motivele care insa au facut ca in acest tur sa avem rezultate nemultumitoare, in ciuda valorii lotului. Este cea mai tinara echipa din liga a doua, iar asta a contat enorm. Neadaptarea formatiei la Caracal este al doilea motiv. Din opt meciuri acasa, am cistigat doar unul! Presa vorbeste pe buna dreptate de un complex al meciurilor pe teren propriu. Paradoxal, echipa a avut evolutii si rezultate bune doar in deplasare, chiar pe terenul echipelor pretendente la promovare. Este suficient sa reamintesc faptul ca FC Caracal a produs prima infringere acasa echipei CS Otopeni, intr-un moment important pentru gazde, aflate la trei puncte de lider! Am pierdut greu, cu 1-0, la Petrolul, formatie cotata la inceputul campionatului drept cea mai puternica din toate punctele de vedere. Am facut un meci bun la Sibiu, iar la Motru am fost egalati in minutul patru al prelungirilor…

– Totusi, de ce acasa nu s-a reusit decit o victorie? Echipa nu este sprijinita de Consiliul Local?

– Consiliul Local este unul dintre actionarii clubului, iar primarul si un parlamentar local s-au implicat in viata echipei atit cit timpul le-a permis. Nu pot sa-i acuz pe acestia ca ar fi vinovati, dar o vina exista in Caracal. Poate ca oamenii care sint executantii masurilor stabilite nu au avut o tragere de inima deosebita pentru aceasta echipa hibrid, cum ati tot numit-o. Unora li s-o fi luat jucariile, cine stie… Nu vreau sa intru in alte amanunte caracalene, dar cred ca din acest retur lucrurile se vor schimba, mai ales ca am pus la cale un plan cu bataie lunga, pina in vara lui 2006.

Se anunta schimbari importante in retur

– Bine, dar pina una alta, obiectivul imediat este salvarea de la retrogradare.

– Nu am uitat asta. Am alaturi de mine un om de fotbal cunoscut, George Ilinca, actionar si el la FC Caracal, iar returul va fi altfel decit turul. Promitem! In aceasta iarna, pe linga faptul ca de unii jucatori ne vom desparti, vom transfera cel putin trei fotbalisti cu experienta si vom reorganiza stafful.

– Sa inteleg ca vor fi schimbati si antrenorii actuali?

– Silvian Cristescu este un om deosebit, cu o mentalitate de invingator, iar actionarii i-au acordat incredere. Din pacate, rezultatele modeste din acest tur demostreaza ca el este, deocamdata, un tehnician fara experienta. Cu siguranta, Cristi va ajunge un mare antrenor, are calitati pentru asta. Ca sa raspund la intrebare, n-am luat inca decizia schimbarii lui Cristescu, dar dupa Revelion reanalizam situatia si hotarim toate masurile necesare. Nu vreau sa stric nimanui sarbatorile de iarna.

– Nu va reprosati nimic? Chiar din prima etapa l-ati inlocuit pe antrenorul Ungureanu cu Napoli, iar dupa doar citeva zile l-ati numit pe Cristescu. Echipa a fost bulversata din start, iar prin cantonamentul de la Deveselu am auzit ca jucatorii au avut uneori drept coechipieri si… soareci!

– Nu sint unicul actionar, nu-mi aruncati numai mie in spate anumite probleme. Ungureanu a fost inlocuit deoarece alti actionari mi-au impus asta, iar Napoli nu a putut legal sa semneze contract cu noi. Finantarea echipei este asigurata de mai multi actionari, iar deciziile nu-mi apartin in exclusivitate. Poate imi reprosez o oarecare lipsa de experienta in fotbal, dar faptul ca pina acum am investit citeva sute de mii de dolari in aceasta echipa nu spune nimic despre intentiile mele bune? Nu am intrat in nici o combinatie necinstita. Stiti la ceea ce vreau sa ma refer…

– S-a tot vorbit ca actionar principal ar fi acum George Ilinca, care a preluat de la dumneavoastra pachetul majoritar. Asa este?

– Ce importanta are asta, scrieti ce vreti! V-am spus ca toti actionarii vor o cotitura importanta din anul viitor. Nu m-ati lasat adineaori sa-mi duc pina la capat o idee. Vreau ca municipiul Caracal sa traiasca in vara anului 2006 o adevarata minune, cea de-a opta: echipa sa promoveze in Divizia A. Evident, toti cei implicati in destinul acestui club trebuie sa facem front comun pentru asta. Sint convins ca oficialitatile locale inteleg ce ar insemna acest eveniment istoric pentru Caracal…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS