22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Macca“ mai are de primit sau de restituit bani?

„Macca“ mai are de primit sau de restituit bani?

Fostul atacant al Universitatii, Daniel McBreen, este acum legitimat la echipa scotiana de liga a doua, Falkirk. El a parasit Craiova dupa ce antrenorul Mircea Rednic a renuntat, in primavara, la serviciile sale. Clubul Universitatea i-a eliberat atunci o adresa prin care isi dadea acceptul ca McBreen sa se antreneze si sa-si gaseasca o alta echipa, ceea ce s-a si intimplat in luna octombrie. Conform unor informatii, neconfirmate insa de oficialii Universitatii, la data plecarii din Craiova clubul nu i-ar fi achitat lui McBreen ultima rata din contract, cea din august, de 12.000 de dolari.

Dinel l-a scos dator pe australian

Patronul Universitatii, Dinel Staicu, a dezvaluit zilele trecute ca Universitatea este in litigiu cu jucatorul australian. „McBreen este un caz aparte. A fost jucatorul lui Mititelu, iar pe mine nu m-a interesat prea mult situatia lui. Exista la UEFA un memoriu prin care jucatorul cere plata la zi. Cind a parasit clubul nostru, Universitatea i-a eliberat o adresa conform careia el avea acordul nostru sa-si gaseasca alt club pentru a juca, dar in anumite conditii. Astfel, clubul respectiv, cel care il adopta, ca sa zic asa, trebuia sa-i plateasca lui McBreen contractul in continuare, plus obligatiile fata de clubul de la care a venit la Craiova. El a plecat liber. McBreen pretinde acum bani de la Universitatea, dar nu are dreptate. Clubul s-a achitat fata de jucator, este la zi cu platile. Noi am facut recurs la UEFA si am anexat documente din care se poate constata asta. McBreen a contabilizat primele separat, dar o asemenea prevedere nu era cuprinsa in contract. Dupa calculele noastre, McBreen are de restituit bani clubului Universitatea si nu invers!“

Impresarul nu cunoaste litigiul

Marcel Popescu, impresarul jucatorului, a afirmat: „Nu stiu nimic despre acest asa-zis litigiu dintre McBreen si clubul Universitatea. Sint chiar surprins. Universitatea a renuntat cu usurinta la el, iar la plecare i-a eliberat un accept prin care McBreen avea acordul de a-si gasi o alta echipa. Nu vad ce probleme ar fi putut sa apara. N-ar fi exclus ca oficiali ai clubului de la care a venit McBreen la Craiova sa se fi adresat la UEFA pentru neachitarea ultimei transe de bani de la transferul din 2002 la Universitatea. Oricum, v-as sugera sa-l contactati pe jucator, deoarece eu, repet, nu stiu nimic. Nici nu-mi vine sa cred ca s-ar fi adresat McBreen direct la UEFA, deoarece ar fi trebuit, in prima faza, sa clarifice eventualul lui litigiu cu clubul Universitatea la forul fotbalistic din Romania“. Alte zvonuri spun ca si Patrick Bengondo ar pretinde unele drepturi financiare, neachitate de Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS