26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele au debutat cu o victorie in fata Suediei

Tricolorele au debutat cu o victorie in fata Suediei

Reprezentativa de handbal feminin a Romaniei a inceput bine Campionatul European, cistigind primul meci din grupa C a competitiei din Ungaria. Tricolorele nu au avut prea multe emotii cu nationala Suediei, pe care au invins-o cu scorul de 32-25, la pauza elevele generalului Cornel Otelea avind deja un avantaj de sase goluri, 16-10.

Diferenta confortabila de scor la care au cistigat romancele se datoreaza si lipsei de inspiratie a nordicelor, insa si tricolorele au avut momente de joc foarte bune. Aceste Europene sint considerate ca ultima sansa de afirmare a jucatoarelor care, in urma cu cinci ani, cistigau titlul suprem la junioare, si care nu au confirmat inca la nivel de senioare. In ultimul timp, nationala feminina s-a evidentiat mai mult prin acuze, controverse, care au afectat, intr-un fel, si perioada de pregatire, iar infringerile din ultimele meciuri de verificare, in compania Ungariei, stau marturie. Asa ca obtinerea unor rezultate favorabile la acest turneu final, de catre o generatie care promitea atit de mult, era privita cu un oarecare scepticism.

Hutupan a marcat golul serii

Pina la urma, debutul a fost incurajator, romancele nedind nici o sansa adversarelor. Dupa un inceput mai greu, elevele lui Otelea s-au desprins incet-incet, fara ca nordicele sa se poata opune. „Vinovata“ de acest lucru a fost in primul rind portarul Luminita Dinu-Hutupan, care a aparat foarte bine, lansind contraatacuri taioase, fructificate in special de Cristina Varzaru.

Chiar daca Mihaela Senocico a parut complet neinspirata, iar interii Carmen Amariei-Lungu si Simona Gogirla au avut dese ezitari, Varzaru a fost necrutatoare pe contraatac, iar Avadanii nu a ratat cele sase aruncari de la 7 metri. A mai contat si Elisei, marcatoare a sase goluri, insa eroul serii a fost Luminita Dinu. Portarul nationalei Romaniei si-a incununat prestatia excelenta cu un gol inscris din poarta in poarta. Tricolorele au avut, la un moment dat, noua si chiar zece goluri avans, dar au mai slabit ritmul pe final.

Pentru Romania au evoluat: Dinu (12 interventii, una din 7 metri, un gol), Radulescu (o interventie) – portari; Gogirla (3 goluri), Varzaru (7), Lungu (3), Manea, Elisei (6), Durac (2), Senocico, Bradeanu (1), Avadanii (8), Simule, Olariu, Maier (1). Aseara, nationala noastra urma sa intilneasca, la Bekescsaba, reprezentativa Germaniei, in cel de-al doilea meci al grupei C, in timp ce Danemarca va da piept cu Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS