15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pina cind ne mai f...e Staicu cum vrea el?“

„Pina cind ne mai f…e Staicu cum vrea el?“

Primarul Antonie Solomon este deranjat de poziţia de forţă de pe care negociază Dinel Staicu pentru Universitatea Craiova şi spune că varianta aducerii FC Naţional in Bănie este de luat in calcul

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a declarat sătul de condiţiile pe care patronul Dinel Staicu a inceput să le pună municipalităţii, ca aceasta să poată prelua clubul Universitatea. Solomon a dezvăluit că s-a certat cu Staicu, deoarece acesta ar fi cerut, la ultima discuţie pe tema preluării echipei, trei milioane de euro plătibili in doi ani sau şase milioane de euro din drepturile de televiziune in următorul deceniu de existenţă a grupării alb-albastre. Asta, in condiţiile in care presiunile privind finanţarea clubului de fotbal atirnă greu asupra imaginii Primăriei Craiova.

Toată lumea ii cintă in cor lui Antonie Solomon să preia odată echipa şi să termine cu circul de la Universitatea Craiova. Intre presiunile venite din partea majorităţii publicaţiilor de sport şi pretenţiile financiare ale lui Dinel Staicu, primarul Solomon a venit cu o contra-campanie menită să-i mai taie din nas patronului Universităţii: preluarea, de primărie, a echipei FC Naţional, al cărei preşedinte, Gino Iorgulescu, a declarat presei că nu are pretenţii financiare pentru mutarea echipei bucureştene in Bănie.

Chiar şi Solomon a recunoscut ieri că işi susţine declaraţiile apărute intr-un cotidian de sport, conform cărora aducerea echipei FC Naţional la Craiova este o variantă la care se gindeşte serios. Ba, Dinel Staicu declara, la rindul lui, că declaraţiile lui Antonie Solomon şi Gino Iorgulescu sint „o gargară“.

Şase milioane de euro pentru Universitatea

Imediat, ziariştii sportivi au inceput să analizeze cazul, susţinind că aranjamentul ar fi posibil numai la sfirşitul campionatului, nicidecum in pauza competiţională. Prin urmare, ne-am intoarce de unde am plecat: Dinel vrea să bage pe git primăriei echipa contra unei sume pe care nici un om de afaceri nu i-ar da-o in acest moment.

In fapt, dacă ar fi de acord cu propunerea lui Staicu, primăria ar cheltui anual pentru echipă cel puţin 40 de miliarde de lei din banii publici şi i-ar plăti patronului „Universităţii“ nu un euro, aşa cum se mediatizează, ci şase milioane de euro, care, altfel, i-ar reveni din drepturile de televizare. Deranjat de poziţia de forţă de pe care negociază Dinel Staicu, Antonie Solomon a declarat ieri că varianta FC Naţional este de luat in calcul: „Ce, echipa asta pe care o are Staicu ii reprezintă pe craioveni? Pină cind ne mai f…e ăsta cum vrea el? Eu ce mi-am propus am reuşit. Şi vreau să fac fotbal de performanţă la Craiova“.

Primarul ar urma să se intilnească miercuri cu Dinel Staicu pentru o nouă rundă de negocieri. Altfel, de verificarea situaţiei financiare de la club s-ar ocupa firma de audit BDO Conti Audit SA Bucureşti, cu care municipalitatea craioveană nu a incheiat incă un contract in acest sens. Mai mult, autorităţile vor discreţie absolută in această problemă, iar directorul firmei, Sorin Caian se arată deranjat de publicitatea care i se face şi nu prea doreşte să discute cu presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS