22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, antrenati de Piturca sau de Bölöni

Tricolorii, antrenati de Piturca sau de Bölöni

Conform presei ucrainene, Mircea Lucescu, unul dintre cei patru antrenori nominalizati de FRF pentru a-l inlocui pe Anghel Iordanescu, alaturi de Victor Piturca, Ladislau Bölöni si Gheorghe Hagi, a declinat oferta de a fi selectionerul reprezentativei Romaniei.

„Este adevarat ca FRF m-a contactat, dar nu iau in calcul posibilitatea de a deveni selectionerul echipei Romaniei, deoarece sint legat de Sahtior si nu vreau sa imi reziliez contractul. Mi-au sugerat varianta de a fi atit antrenor la nationala Romaniei, cit si la Sahtior, dar le-am spus sa se adreseze patronului Rinat Ahmetov. Experienta mea anterioara ca antrenor imi spune ca aceasta varianta nu prea are succes“, a spus „Il Luce“. Mircea Lucescu a mai ocupat postul de selectioner al echipei nationale a Romaniei intre anii 1981 si 1985.

La rindul sau, secretarul general adjunct al FRF, Cristian Bivolaru, a spus ca va incerca sa-l convinga pe patronul gruparii ucrainene, Rinat Ahmetov, sa-i permita lui Mircea Lucescu sa preia conducerea tehnica a reprezentativei Romaniei. „Voi duce la Donetk doua scrisori: una pentru Mircea Lucescu si una pentru Ahmetov. Sa vad ce pot sa fac. Nu stiu daca pot sa-l conving sa-l lase pe Lucescu la nationala“, a spus Bivolaru.

La rindul sau, Gica Hagi a spus ca nu doreste sa antreneze nationala Romaniei. „Eu am multa treaba la Galatasaray si ma gindesc numai la aceasta echipa“, a precizat Hagi.

Pe de alta parte, antrenorul formatiei Rennes, Ladislau Bölöni, a dezmintit informatia publicata de cotidianul L’Equipe, conform careia nu ar fi interesat de preluarea postului de selectioner al reprezentativei Romaniei. Bölöni a spus ca il asteapta in aceasta saptamina pe presedintele FRF, Mircea Sandu, pentru o discutie hotaritoare.

Tot la sfirsitul acestei saptamini, Mircea Sandu va discuta cu Victor Piturca, urmind ca apoi sa decida care va fi selectionerul primei reprezentative a Romaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS