16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu revine pe „San Siro“

Lucescu revine pe „San Siro“

• Sahtior Donetk isi joaca la Milano sansa de a ramine in cupele europene • In celalalt meci al grupei F, Celtic vrea sa dea lovitura pe „Nou Camp“

In Liga Campionilor se va disputa astazi o noua runda de meciuri, contind pentru etapa a cincea din faza grupelor. Ca de obicei, partidele vor incepe de la ora 21.45, cu exceptia jocului de la Moscova, dintre TSKA si FC Porto, care a fost programat de la ora 19.30, din cauza frigului. Dintre romanii prezenti in cea mai importanta competitie europeana intercluburi, cel mai greu le va fi celor de la Sahitor Donetk, echipa ucraineana urmind sa evolueze pe „San Siro“, cu AC Milan. Trupa lui Mircea Lucescu are doar trei puncte, obtinute dupa victoria cu Celtic (3-0), si un rezultat bun la Milano ar face ca Sahtior sa-si asigure, in mare parte, prezenta in cupele europene, cu conditia ca scotienii sa nu faca vreo surpriza pe „Nou Camp“.

Desi are ceva probleme de efectiv, dintre jucatorii romani putind conta doar pe Stoican, „Il Luce“ se gindeste sa dea lovitura pe „San Siro“, stadion care ii este familiar dupa ce a antrenat, chiar daca si pentru o jumatate de sezon, pe Inter. Tehnicianul roman spera ca milanezii, liderii grupei F, cu noua puncte, sa o lase mai moale, avind in vedere ca sint aproape calificati in optimi. In plus, ucrainenii nu uita ca in partida tur au pierdut nemeritat, fiind, ca joc, peste formatia lui Ancelotti, si vor sa arate acest lucru chiar in fieful „diavolilor“.

„Il Luce“ nu se teme de Milan si Barça

Antrenorul lui Sahtior a afirmat ca formatia sa nu se teme de echipe ca AC Milan si FC Barcelona si vrea sa scoata cel putin un egal in partida de la Milano. „Meciurile din grupele Ligii Campionilor ne-au aratat ca nu trebuie sa ne temem de adversarii nostri faimosi, ci sa avem mai multa incredere in noi. Cred ca disputele cu Milan, Barça (pina la acel penalty) si meciul tur cu Celtic pot fi considerate succese. Sper ca nu ne vom speria nici acum. AC Milan joaca mereu la victorie, dar le este de ajuns si un egal pentru a-si asigura calificarea, iar noua ne-ar conveni foarte mult acest rezultat. Sintem optimisti ca Sahtior va continua parcursul in cupele europene si la primavara, fie in Liga Campionilor, fie in Cupa UEFA. Nu ne va fi insa usor nici daca Milan va folosi multe rezerve, pentru ca acestea se ridica la nivelul titularilor“, a afirmat Lucescu.

Tehnicianul roman s-a aratat insa preocupat de accidentarile a doi dintre cei mai buni jucatori ai echipei sale, brazilianul Matuzalem si capitanul Timosciuk. Matuzalem s-a pregatit insa cu echipa, si ar putea evolua o repriza pe „San Siro“. „Avem probleme in continuare pe flancul sting, din cauza absentei lui Razvan Rat. Un posibil inlocuitor ar putea fi sirbul Lalatovic, care a jucat bine in cupa cu Tavria (4-0 la Simferopol)“, a adaugat Mircea Lucescu, care nu-l poate folosi nici pe Cosmin Barcauan, suspendat dupa ce a primit un cartonas rosu in meciul pierdut cu 0-1 la Glasgow.

Celtic vrea sa produca surpriza

In celalalt meci al grupei F, Barcelona va intilni pe teren propriu pe Celtic Glasgow (meci transmis in direct de Pro TV). Catalanilor le mai trebuie o victorie, pentru a-si asigura prezenta in faza urmatoare a competitiei, ei avind deja noua puncte. In schimb, scotienii sint in dezavantaj in ceea ce priveste duelul de la distanta cu Sahtior pentru locul trei, ucrainenii avind un golaveraj mai bun, asa ca si-au propus sa dea lovitura la Barcelona. Celtic spera ca jucatorii lui Rijkaard, aureolati dupa succesul categoric cu Real Madrid, sa nu mai aiba concentrarea necesara pentru a se impune, cum au facut-o la Glasgow, unde au cistigat cu 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS