30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer, deasupra tuturor

Roger Federer, deasupra tuturor

Elvetianul Roger Federer, numarul unu mondial, a cistigat pentru al doilea an consecutiv Mastersul masculin de tenis, intrecindu-l in finala de la Houston pe australianul Lleyton Hewitt, cu 6-3, 6-2.

Perturbata de ploaie, finala prevazuta sa se dispute duminica dupa-amiaza nu a putut avea loc decit seara, printre averse. A fost pentru prima oara din 1979 cind ultimul act al aceastei competitii de sfirsit de sezon, dotata cu premii in valoare de 3,7 milioane de dolari, s-a disputat dupa sistemul cel mai bun din trei seturi.

Prin aceasta noua victorie, Federer si-a asigurat al 11-lea titlu al anului, cu succese notabile in turneele de Mare Slem de la Melbourne, Wimbledon si US Open. In semifinale, elvetianul il invinsese pe rusul Marat Safin cu 6-3, 7-6 (18), in timp ce Hewitt trecuse de americanul Andy Roddick, cu 6-3, 6-2. Roger Federer (23 de ani) a fost irezistibil si la acest turneu al campionilor, unde a cedat decit un singur set, in ultimul meci din grupa, in fata spaniolului Carlos Moya.

Finala probei de dublu din cadrul Mastersului de la Houston a fost cistigata de cuplul american Bob si Mike Bryan, detinatorul titlului, care s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-4, 6-2 in fata zimbabweenilor Wayne Black si Kevin Ullyett.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS