14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Ion Oblemenco“, suspendat patru etape?

„Ion Oblemenco“, suspendat patru etape?

In urma incidentelor de la meciul Universitatea – Dinamo, echipei din Banie i s-ar putea interzice dreptul de a disputa meciuri pe stadionul „Ion Oblemenco“ pentru o perioada intre doua si patru etape. In sedinta de miine a Comisiei de Disciplina a LPF se va lua o hotarire in acest sens, dar este greu de crezut ca Universitatea va scapa doar cu un avertisment si o amenda drastica, tinind cont ca nu se cunoaste un caz asemanator in fotbalul romanesc, iar Universitatea este un club tocmai bun pentru a se da un exemplu in acest sens.

In minutul 80 al partidei de duminica, un suporter al Stiintei a patruns pe teren si i-a aruncat in fata un fular dinamovistului Claudiu Niculescu, gest care apoi a iscat o incaierare generala. Daca se va decide acordarea sanctiunii maxime, adica patru etape, fanii din Banie isi mai vor vedea echipa favorita jucind pe „Ion Oblemenco“ abia pe 30 aprilie 2005, cind Universitatea va intilni FC Brasov, in etapa a 24-a a Diviziei A. Daca oltenii se vor califica in semifinalele Cupei Romaniei, Stiinta ar reveni mai devreme acasa, suspendarea urmind sa se exercite si in privinta „competitiei KO“.

<b.S-a mai intimplatacum sase ani

Universitatea a mai avut terenul suspendat pentru patru etape in 1997, dupa un meci pierdut in fata Sportului Studentesc, 1-2, la care au asistat 30.000 de spectatori. Atunci, arbitrajul clujeanului Sorin Vadana, care a eliminat doi fotbalisti olteni, a provocat o adevarata revolutie pe stadion si in oras, fortele de ordine reusind abia seara tirziu sa ii potoleasca pe furiosii sustinatori ai Stiintei.

Echipa antrenata atunci de Mircea Radulescu a fost nevoita sa dispute trei meciuri la Drobeta Turnu Severin, cu FC Arges, scor 1-3, „Poli“ Timisoara, scor 0-0, si Otelul Galati, scor 2-0, iar ultima etapa de „exil“ s-a consumat la Tirgu Jiu, unde alb-albastrii au dispus de FC National cu 2-0. In cazul suspendarii, oficialii craioveni vor alege aproape sigur „varianta“ Tirgu Jiu, echipa urmind sa fie gazduita de stadionul pe care isi desfasoara meciurile divizionara B Pandurii.

Suporterii vor sa contribuie la plata amenzii

Ovidiu Todoran, cunoscut in Peluza Sud sub porecla „Postasul“, a asistat la meci de pe pista stadionului, iar cu zece minute inainte de final a renuntat la vesta de fotoreporter pe care o procurase si s-a dus direct spre Claudiu Niculescu, caruia i-a aruncat in fata un fular alb-albastru.

„Eram prieten cu acel fan din perioada cind evoluam la Craiova si m-a surprins gestul sau“, a spus Niculescu dupa meci. In Romania, acest incident s-a produs in premiera, dar in vara acestui an, la finala CE, portughezul Figo a patit acelasi lucru, un sustinator al Barcelonei patrunzind pe teren si aruncind spre el un fular blau-grana.

Suporterul craiovean a fost retinut de fortele de ordine si a fost amendat cu 15 milioane de lei pentru tulburarea ordinii publice. Pe forumul www.craiova-maxima.ro, suporterii Stiintei au deschis deja un subiect prin care intentioneaza sa faca o cheta pentru achitarea amenzii lui Ovidiu Todoran.

Mihalcea, precum Cantona

In apararea lui Niculescu a sarit coechipierul sau Adrian Mihalcea, care l-a lovit cu picioarele pe suporter, in timp ce M. Iordache si Guso incercau sa-l linisteasca pe acesta. Mihalcea nu a fost eliminat de arbitrul Sorin Corpodean, desi observatorul Adrian Porumboiu a afirmat ca atacantul dinamovist merita cartonasul rosu.

Pentru un atac asemanator, in 1995, francezul Eric Cantona a fost suspendat noua luni de clubul sau, Manchester United, dupa ce a sarit cu picioarele pe un suporter al lui Crystal Palace care ii adresase injurii din tribuna. Mai mult, Cantona a primit si doua saptamini de inchisoare, care, ulterior, s-au transformat in 120 de ore de munca in folosul comunitatii.

„Gestul lui Mihalcea a fost de-a dreptul stupid, mai ales ca eu deja intervenisem pentru a-l calma pe «Postasul»“, a spus Marius Iordache, cel care s-a aflat in preajma in momentul incidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS