13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaza TC Olimp va fi modernizata

Baza TC Olimp va fi modernizata

Recent, FR de Tenis a afiliat o noua structura sportiva, respectiv Clubul de Tenis al Veteranilor din Romania. Consiliul Director ales l-a desemnat ca presedinte pe Ilie Cojan, cunoscutul om de tenis din Craiova implicindu-se in demersurile legale pentru infiintarea acestei asociatii sportive. CTVR a obtinut certificatul de identitate sportiva eliberat conform Legii Sportului, stabilindu-si calendarul intern si international al anului 2005.

– Ati vorbit presei inca din primavara despre proiectul acestei asociatii, CTVR. De ce asa de tirziu s-a finalizat?

– Nu este chiar asa de simplu sa infiintezi o asociatie sportiva nationala conform legilor in vigoare. Ne-am izbit de formalitati juridice care ne-au luat mult timp, plus bani. Spre exemplu, la notar a trebuit sa fie prezenti toti fondatorii CTVR, oameni care sint din toata tara. Trebuie sa fac si o alta precizare: fondatorii au doar un merit onorific, nu au nici un drept in plus fata de restul membrilor care se vor alatura, in timp, clubului nostru. Nu am avut piedici, ci doar au fost multe acte de rezolvat.

– Ati demarat activitatea propriu-zisa?

– Dupa afilierea la federatia romana am luat legatura si cu federatia europeana (ETA), obtinind aprobarea pentru campionatele internationale din 2005, care vor avea loc pe 11-15 mai, la Bucuresti. Ne-am creat si o pagina de internet, http://ctvr.rdscv.ro, unde se pot afla toate datele despre club. Activitatea propriu-zisa o vom demara in 2005. Oricum, toate filialele din tara ne-au transmis cererile de licenta pentru calendarul competitional al anului viitor. Craiova are inclusa „Cupa Baniei“, editia a patra, in aprilie 2005, in organizarea TC Olimp. Competitia se desfasoara numai la masculin, simplu si dublu. TC Olimp va asigura si premiile concursului, peste 60 de milioane de lei. Sper sa fie, ca si in anii trecuti, o reusita deplina.

– Consiliul Director al CTVR v-a desemnat presedinte al acestui organism…

– Actualul Consiliu Director va ramine in exercitiu, ca si mine, pina la Adunarea Generala din anul viitor. Eu sint si presedintele clubului. Vrem sa facem o treaba buna, profesionista pentru nivelul nostru.

– Sa staruim asupra rezultatelor TC Olimp Craiova in acest an. Sinteti multumit?

– Anul 2004 il consider unul foarte bun, am avut foarte multi copii la tenis de cimp, atit la initiere, cit si la performanta. Cel mai important rezultat a fost calificarea in finala CN, in proba de 12 ani, fete, a jucatoarei noastre Elena Bogdan. Totodata, la TC Olimp s-au efectuat in acest an unele lucrari de modernizare a bazei existente.

– 2005?

– TC Olimp Craiova a solicitat in calendarul competitional al anului viitor doua concursuri de categoria a III-a, Trofeul „Head“ si Trofeul „Babolat“. Dupa toate probabilitatile, vom relua actiunea cursurilor gratuite pentru copii. Cel mai important obiectiv pe care mi l-am propus in 2005 este unul legat de modernizarea si largirea bazei materiale a clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS