22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncepe Campionatul National al liceelor

Incepe Campionatul National al liceelor

Vineri, 5 noiembrie, va avea loc deschiderea oficiala a Campionatului National al liceelor, editia 2004-2005, organizat la nivel national de ANS, MEC si MAI, iar la nivel local si judetean de DSJ, ISJ, consiliile judetene si asociatiile de specialitate. Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, la sediul DJS, inspectorii Origen Staicu si Niculina Lazarciuc au prezentat scopurile acestui program precum si importanta organizarii unor astfel de competitii.

Astfel, de la ora 16.00, in Sala Sporturilor, pe linga discursul de deschidere si parada liceelor, vor avea loc meciuri demonstrative de volei, baschet, fotbal si handbal intre cistigatoarele editiei precedente. Fazele locale si judetene ale competitiilor de fotbal, baschet, handbal, volei, rugbi si sah se vor desfasura in perioada octombrie 2004 – martie 2005, drept de joc avind elevi ai claselor IX-XII, legitimati sau nelegitimati.

Se va juca rugbi feminin!

Cum era de asteptat, fotbalul se bucura si la aceasta competitie de un interes sporit, nu mai putin de 35 de licee si grupuri scolare din judet anuntindu-si prezenta in cazul baietilor, dar si 23 de reprezentante la feminin. Fetele depasesc in schimb ca numar echipele de baieti la handbal, 16 fata de 13, si la volei, zece fata de opt.

Cea mai interesanta competitie, cea de rugbi feminin in sapte, se va disputa probabil in martie si va programa un singur meci, intre echipele Liceului Teoretic „Henri Coanda“ si GS Transp CF Craiova, care vor fi angrenate si in competitia masculina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS