15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a fost acuzat oficial de dopaj

Mutu a fost acuzat oficial de dopaj

Atacantul roman Adrian Mutu a fost acuzat oficial de dopaj cu o substanta interzisa de catre Comisia de disciplina a Federatiei Engleze de Fotbal (FA) si suspendat provizoriu de clubul Chelsea Londra pina la anuntarea deciziei definitive in acest caz.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping survenit la inceputul lunii octombrie. „Briliantul“ a admis ca a consumat cocaina, dar numai pentru a-si imbunatati performantele sexuale. Fotbalistul roman a acceptat apoi sa participe la sedinte de consiliere si sa urmeze un program de reabilitate, pentru a evita o suspendare de durata. Atacantul lui Chelsea asteapta acum decizia finala a Comisiei de disciplina, care va fi comunicata peste citeva zile.

Tratamentul la care este supus Mutu de catre Chelsea difera de cel aplicat intr-o situatie similara de Manchester United fundasului Rio Ferdinand. Manchester United i-a permis jucatorului sau sa evolueze pina cind FA a anuntat suspendarea de opt luni, dictata pentru ca internationalul englez s-a sustras unui control antidoping.

Sosit in 2003 la Chelsea in schimbul a 15,8 milioane lire sterline incasate de clubul italian AC Parma, atacantul roman a fost implicat in ultima perioada in mai multe scandaluri sexuale si abateri de la viata sportiva. De asemenea, presa britanica a scris ca Mutu a fost pe punctul de a-l lovi pe antrenorul Jose Mourinho. Tehnicianul portughez a dezmintit acest incident si a spus ca niciodata nu l-a impiedicat pe Mutu sa joace pentru echipa sa nationala. Antrenorul lusitan l-a amendat pe „Briliant“ cu salariul pe doua saptamini pentru declaratiile sale din presa.

Potrivit BBC, FA a refuzat sa dezvaluie perioada de suspendare a lui Adrian Mutu. Se pare ca oficialii din cadrul Comisiei de Disciplina a FA vor lua o decizie finala dupa audierile care vor avea loc in urmatoarele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS