10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnglezii au invatat „lectia de romana“

Englezii au invatat „lectia de romana“

Grupa B

Croatia – Anglia

• Lisabona, stadionul „Da Luz“, astazi, ora 21.45 (TVR 1).

• Formatii probabile:

Croatia: Butina – Simic, R. Kovac, Tudor, Simunic – Bjelica, N. Kovac, Rosso, Rapaic – Prso, Sokota. Antrenor: Otto Baric.

Anglia: James – G. Neville, Campbell, Terry, A. Cole – Beckham, Gerrard, Lampard, Scholes – Owen, Rooney. Antrenor: Sven-Goran Eriksson.

•Vor arbitra: P. Collina – M. Ivaldi, N. Pisacreta (toti din Italia).

In aceasta seara, pe stadionul „Da Luz“ din Lisabona, Anglia va intilni Croatia, in cadrul Grupei B a Euro 2004. Cele doua reprezentative nu s-au intilnit niciodata in cadrul unei astfel de competitii, dar Croatia a facut doua vizite in Anglia pentru a sustine meciuri amicale, unul terminindu-se la egalitate, 0-0, pe „Wembley“, in 1996, iar pe celalalt pierzindu-l, cu 1-3, anul trecut, la Ipswich.

In faza grupelor Campionatului European din 1996, Croatia a reusit doua victorii, fapt repetat si doi ani mai tirziu, la Cupa Mondiala din 1998. Croatia a inregistrat infringeri inca din primele meciuri din campania de calificare la Cupa Mondiala din 2002, dar victoria rasunatoarea, cu 2-1, impotriva Italiei, a dovedit ca nationala croata poate invinge orice echipa, cum s-a intimplat cu Germania, Danemarca si Romania.

Anglia are nevoie doar de un egal pentru a se califica in sferturile de finala si si-a facut un obicei din a-l obtine, cu o singura exceptie, la Euro 2000, cind nationala „tricolora“ a reusit in ultimele minute ale partidei, sa preia conducerea partidei, la scorul de 2-2, si sa elimine reprezentativa Albionului.

Selectionerul Croatiei, Otto Baric, are o singura dorinta pentru a-si celebra aniversarea celor 72 de ani ai sai: o victorie impotriva Angliei. Maximul de puncte impotriva englezilor, asta-seara, pe „Estadio da Luz“, ii garanteaza Croatiei un loc in sferturile de finala, indiferent de ce se va intimpla in celalalt meci al serii, dintre Elvetia si Franta, care se va disputat simultan, la Coimbra. „Ar fi cel mai frumos cadou si cred ca jucatorii sint pregatiti sa mi-l ofere. Anglia joaca foarte bine si este una dintre cele mai bune echipe de la acest turneu, dar eu cred ca putem face un meci bun impotriva lor. Croatia va trebui sa faca tot ceea ce nu au reusit Elvetia si Franta, sa-l opreasca pe Wayne Rooney. S-a dovedit un talent exceptional. Dar noi avem o modalitate de a-l opri si pe el si intreaga formatie a Angliei“, a spus Baric.

Capitanul nationalei Angliei, David Beckham, si-a avertizat coechipierii ca nu trebuie sa subestimeze Croatia si sa traga concluziile dupa lectia predata de nationala Romaniei, care i-a eliminat la Euro 2000. „Nu ne putem permite sa ne lasam dusi de val, dar sintem constienti ca avem nevoie doar de un egal. Am mai fost in aceasta situatie, la ultimul campionat european, cind am invins Germania si am fost eliminati de Romania. Este important sa raminem puternici. Toti jucatorii sint apti de joc si nu vor crede ca meciul cu Croatia este usor. Nu ne vom complace in aceasta situatie, nu ne putem permite. Am mai trecut o data prin asta, cind aveam nevoie de un egal si am pierdut. Am jucat bine impotriva Frantei si am pierdut, dar nu am jucat la fel de bine in fata Elvetiei si l-am cistigat. Nu ne putem permite sa pierdem. Acum trebuie sa muncim din greu si sa dam 110 la suta din potentialul nostru“, a spus Beckham.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS