27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu este cel mai elegant dintre fotbalistii lui Chelsea

Mutu este cel mai elegant dintre fotbalistii lui Chelsea

Internationalul roman al echipei londoneze a acordat un amplu interviu agentiei Reuters, in care a vorbit despre cariera sa, dar si despre viata particulara

Pe site-ul de internet al agentiei Reuters a fost dat publicitatii ieri un interviu realizat cu internationalul roman Adrian Mutu, care evolueaza, din vara anului 2003, la echipa engleza Chelsea Londra. Realizatorul interviului, publicat sub titlul „Mutu se distinge din multime“, a retinut, pe linga declaratiile „Briliantului“, si aspectul vestimentar al atacantului roman, care, intr-un costum foarte elegant, incaltat in pantofi negri din piele falsa de crocodil si cu un cercel cu diamante in ureche, iese in evidenta intre fotbalistii englezi, olandezi si germani, mai putin eleganti.

Potrivit sursei citate, atacantul roman al „albastrilor“ cauta sa produca impresie buna si atunci cind se afla pe teren, incercind intotdeauna sa faca ceva diferit pentru a-si multumi fanii.

„Imi place sa fiu creativ si distractiv. Uneori imi iese, uneori nu. Citeodata aleg calea complicata, cind as putea sa fac totul mai simplu. As vrea sa fiu judecat mai mult pentru pasele mele decit pentru golurile pe care le marchez. Cu mai multa experienta, poate voi face alegerile corecte“, a spus Mutu, cu un zimbet dezarmant. Internationalul roman a precizat totodata ca nu il deranjeaza postul pe care evolueaza la Chelsea, in spatele virfurilor, pentru ca poate da pase de gol coechipierilor.

Evolutiile de la Parma l-au impresionat pe Ranieri

Antrenorul lui Chelsea, italianul Claudio Ranieri, a ramas impresionat de performantele lui Mutu in perioada cit acesta a evoluat in Serie A, la AC Parma. Mutu a jucat insa patru sezoane in Italia, devenind capitanul parmegianilor, pentru care a marcat 22 de goluri in sezonul trecut, dupa ce mai trecuse pe la Inter si Verona.

Cind magnatul rus Roman Abramovici a preluat clubul, in luna iulie a anului trecut, Adrian Mutu era in fruntea listei de transferuri, care au insumat, la incheierea campaniei, peste o suta de milioane de lire sterline. Romanul dezvaluie ca nu a ezitat prea mult inainte de a accepta transferul in Premier League. „Toata lumea vorbea despre Chelsea, pentru ca se interesa de toate numele mari din Europa. Am vazut ca voiau sa creeze o echipa puternica, invingatoare. Eram fericit la Parma, dar mi-am asumat riscul, pentru ca imi doream succesul“, a explicat Mutu decizia de a alege campionatul englez in detrimentul celui italian.

„Imi place sa joc in Anglia“

Conform sursei citate, despartirea „Briliantului“ de prezentatoarea de televiziune Alexandra Dinu l-a ajutat pe Mutu sa ia decizia de a pleca de la Parma, cu toate ca se intoarce in Italia „de cite ori are timp liber“, pentru a-l vizita pe fiul sau de numai un an si patru luni, Mario.

Mutu, transferat pentru suma de 25 de milioane de dolari, fapt care l-a transformat in cel mai scump fotbalist roman, s-a bucurat de un start „de vis“ in Londra, reusind sa inscrie pentru Chelsea patru goluri in primele trei etape din Premiership.

Astfel, acomodarea a fost mai usoara. „Imi place sa joc in Anglia. Jocul nu se intrerupe foarte des si mie imi place cursivitatea. In Italia, arbitrul fluiera pentru orice, poate chiar de 50 de ori intr-un meci, cit timp in Anglia s-ar fluiera numai de 15 ori“, a declarat jucatorul roman, care a infirmat ideea ca fotbalul englez s-ar baza pe forta fizica. „Este, intr-adevar, un sport al barbatilor. Dar daca nu iti place, atunci ar trebui sa pleci si sa joci altceva“, este de parere Mutu.

Limba italiana l-a ajutat mult

Internationalul roman a jucat in Italia timp de patru sezoane, dupa transferul de la Dinamo Bucuresti la Internazionale Milano. La clubul milanez insa, a trecut printr-o perioada proasta, pentru ca nu a reusit sa se impuna ca titular. „Poate m-am transferat prea devreme la Inter. Nu eram pregatit si nu aveam suficienta experienta“, este de parere Adi Mutu.

Italiana fluenta pe care o vorbeste l-a ajutat pe roman in primele saptamini la Chelsea, cind internationalii proaspat achizitionati de Abramovici invatau sa comunice intre ei. Mutu putea vorbi cel putin cu antrenorul, cu argentinienii Sebastian Veron si Hernan Crespo, transferati tot din Italia, si cu capitanul echipei, francezul Marcel Desailly, care a jucat pentru AC Milan.

Engleza este totusi limba de baza la Chelsea si, dupa mai multe lectii, Mutu a inceput sa o inteleaga mai bine. Romanul intentioneaza sa citeasca mai multe romane in engleza, ceea ce il va ajuta in procesul de invatare. „Imi place sa merg la cinema si imi place sa citesc. In prezent citesc Idiotul, de Dostoievki“, a spus Mutu, care isi doreste cu disperare sa nu fie perceput doar ca un sportiv obtuz, necizelat si incult.

Ar fi studiat dreptul

„Parintii lui Mutu au fost profesori, iar atacantul roman a declarat ca ar fi ales sa studieze dreptul daca in viata sa nu ar fi intervenit fotbalul. Cu toate ca retragerea este departe, Mutu este sigur ca va face ceva diferit atunci cind isi va agata ghetele in cui. Dupa cum singur recunoaste, i-ar placea sa-si foloseasca inteligenta. Suporterii lui Chelsea ar putea sa spuna insa ca face deja o treaba buna in acest sens pe gazonul de pe Stamford Bridge“, incheie Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS