24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMasuoka se mentine in coasta liderului Peterhansel

Masuoka se mentine in coasta liderului Peterhansel


Etapa a 9-a a Raliului Dakar 2004 s-a disputat vineri, intre localitatile Tidjikja si Nema din Mauritania, pe un traseu de 739 km, care a avut o legatura de 3 km si o proba speciala de 736 km.

Japonezul Hiroshi Masuoka (Mitsubishi) a cistigat etapa la clasa auto, fiind inregistrat cu timpul de noua ore, trei minute si 43 de secunde. Pilotul nipon i-a devansat, cu 18 minute si 32 de secunde, pe francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi) si, cu 45 de minute si sapte secunde pe germana Jutta Kleinschmidt (Volkswagen).

La clasa moto, victoria de etapa a revenit francezului Cyril Despres (KTM), cu timpul de noua ore, 34 de minute si 33 de secunde, devansindu-i pe sud-africanul Alfie Cox (KTM), cu trei minute si 24 de secunde, si pe francezul Richard Sainct (KTM), cu 21 de minute si 39 de secunde.

Competitia camioanelor a fost cistigata de rusul Firdau Kabirov (Kamaz), care a fost cronometrat cu timpul de 12 ore, un minut si 38 de secunde. Pe urmatoarele doua pozitii s-au clasat rusul Vladimir Tchaguine (Kamaz), la patru minute si sase secunde, si belgianul Gerardus De Rooy (DAF), la cinci minute si 17 secunde.

Disputa acerba

la sectiunea moto

In clasamentul general al clasei auto, Peterhansel are un avans de o ora si patru minute inaintea japonezului Masuoka si de doua ore, 22 de minute si 28 de secunde inaintea francezului Jean-Louis Schlesser (Schlesser-Ford).

Spaniolul Nani Roma (KTM) este liderul ierarhiei generale a clasei moto, pastrind un avans de doar trei minute si 33 de secunde asupra francezului Sainct si de 28 de minute si 21 de secunde asupra sud-africanului Cox.

Liderul clasamentului general al competitiei camioanelor este rusul Tchaguine, care are un avans de 58 de minute si 41 de secunde fata de brazilianul De Azevedo (Tatra) si de o ora, 53 de minute si zece secunde fata de belgianul De Rooy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS