15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomanii au dat-o in bara

Romanii au dat-o in bara


Din primavara, Liga Campionilor intra in linie dreapta, cu optimile de finala ale competitiei, deci cu meciurile eliminatorii. Din pacate, dintre toti romanii prezenti cu echipele lor in faza grupelor, doar Adi Mutu a reusit sa mearga mai departe cu Chelsea. In rest, Sinmartean (cu Panathinaikos), Lucescu si Pancu (cu Besiktas), A. Stoica (cu FC Bruges), Bratu, Tamas si Ovidiu Petre (cu Galatasaray) vor continua, dar in Cupa UEFA, in timp ce Lobont si Mitea (cu Ajax), Ghioane si Cernat (cu Dinamo Kiev) au iesit ultimii in grupe si nu se vor mai bate pentru nici un trofeu.

Formatiile calificate miercuri in optimile de finala ale Ligii Campionilor sint: Bayern München si Olympique Lyon (din Grupa A), Arsenal Londra si Lokomotiv Moscova (din Grupa B), AS Monaco si Deportivo La Coruna (din Grupa C), Juventus Torino si Real Sociedad (din Grupa D). Optimile de finala ale Ligii Campionilor se vor disputa pe 24-25 februarie 2004, partidele tur, si pe 9-10 martie 2004, meciurile retur. Tragerea la sorti pentru stabilirea meciurilor din optimile de finala ale Ligii Campionilor si a partidelor din turul al treilea al Cupei UEFA va avea loc astazi.

Grupa A

Formatia campioana a Bundesligii, Bayern München, s-a calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce a invins miercuri seara, cu scorul de 1-0, formatia Anderlecht Bruxelles. Golul a fost marcat de Roy Makaay, in minutul 42, dintr-o lovitura de la 11 metri.

Cealalta partida a grupei a furnizat si cea de-a doua echipa calificata in faza urmatoare a Ligii. Este vorba de echipa franceza Olympique Lyon, care a invins, cu scorul de 3-2, echipa scotiana Celtic Glasgow. Pentru francezi au marcat Elber (‘6) si Juninho (’52 si ’86 – penalti), in timp ce pentru Celtic, echipa care va juca in turul al treilea al Cupei UEFA, au inscris Hartson (’24) si Sutton (’75).

Grupa B

Formatia la care evolueaza „stranierii“ romani Tiberiu Ghioane si Florin Cernat, Dinamo Kiev, a ratat atit calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor, cit si cea in turul al treilea al Cupei UEFA, dupa ce a incheiat ultima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor pe ultimul loc in Grupa B. Din aceasta grupa s-au calificat in optimile Ligii Campionilor echipele Arsenal Londra si Lokomotiv Moscova, in timp ce Inter Milano va juca in turul al treilea al Cupei UEFA. Dinamo Kiev, cu Tiberiu Ghioane titular, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat miercuri seara, pe teren propriu, cu Internazionale Milano. Oaspetii au deschis scorul in minutul 68, prin Adani, dar ucrainenii au revenit si au egalat in minutul 85, prin Rincon. Ghioane a jucat pina in minutul 74, cind a fost inlocuit de Gusev. Florin Cernat a intrat pe teren in minutul 78, in locul lui Dmitrulin.

In cealalta partida a grupei, Arsenal Londra a cistigat, cu scorul de 2-0, meciul disputat pe teren propriu cu Lokomotiv Moscova, prin golurile reusite de Pires (’12) si Ljungberg (’67). In ultimul minut al primei reprize, jucatorul Lekcento, de la Lokomotiv Moscova, a fost eliminat.

Grupa C

Formatiile AS Monaco si Deportivo La Coruna s-au calificat, din Grupa C, in optimile de finala ale Ligii Campionilor, dupa disputarea, miercuri seara, a ultimei etape a fazei grupelor, in timp ce PSV Eindhoven va juca in turul al treilea al Cupei UEFA. AS Monaco a incheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputata, in deplasare, cu formatia greaca AEK Atena.

La Eindhoven, PSV a invins, cu scorul de 3-2, formatia Deportivo La Coruna. Golurile echipei olandeze au fost inscrise de De Jong (’14, ’90) si de Robben (’49). Pentru Deportivo La Coruna au marcat Luque (’59) si Pandiani (’83).

Grupa D

Echipa turca Galatasaray Istanbul, cu „stranierii“ romani Ovidiu Petre si Gabriel Tamas pe teren pe intreaga durata a partidei, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat in deplasare, cu formatia spaniola Real Sociedad. Pentru „Cim Bom“ a marcat Hakan Sukur (’26), in timp Real Sociedad a reusit egalarea prin De Paula (’51). Galatasaray s-a clasat pe locul al treilea in Grupa D a Ligii Campionilor si va juca in turul al treilea al Cupei UEFA. Din aceasta grupa, s-au calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor formatiile Juventus Torino si Real Sociedad.

In celalalt meci al grupei, campioana Italiei, Juventus Torino, s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 7-0, in fata formatiei Olympiacos Pireu, prin golurile inscrise de Trezeguet (’14 si ’25), Miccoli (’19), Maresca (’28), Di Vaio (’62), Del Piero (’67), Zalayeta (’79).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS