11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomania a fost invinsa de Ungaria

Romania a fost invinsa de Ungaria

Nationala feminina de handbal a Romaniei a fost invinsa marti seara, cu scorul de 30-27 (16-16), de reprezentativa Ungariei, la Rijeka, in turul al doilea al Campionatului Mondial din Croatia. Desi „tricolorele“ porneau cu sansa a doua in fata vicecampioanei olimpice, meciul a fost echilibrat, unguroaicele desprinzindu-se decisiv abia spre finalul partidei. Jocul elevelor lui Cornel Otelea si Aurelian Rosca a lasat insa de dorit in multe momente, concluzia generala fiind ca romancele se puteau impune lejer daca nu greseau nepermis in situatii decisive, mai ales pe contraatac. De fapt, acesta a fost punctul slab al nationalei noastre la acest mondial, eficacitatea contraatacurilor romane fiind undeva in jurul a 30 la suta.

Tehnicienii romani au inceput meciul cu Ildiko Barbu intre buturi, bazindu-se pe faptul ca aceasta evolueaza in campionatul maghiar, cunoscind astfel majoritatea jucatoarelor adverse, si cu Amariei in tribuna, in locul sau fiind preferata Gabriela Tanase Hobjila. Handbalistele „tricolore“ au inceput bine jocul, aflindu-se permanent in avantaj, dar nu au putut sa se desprinda la mai mult de trei goluri diferenta, adversarele revenind de fiecare data la un gol. Unguroaicele au egalat abia la 12, dupa ce romancele avusesera 11-8, si s-au desprins apoi la 15-12. Romania a marcat insa trei goluri in doar 90 de secunde, iar la pauza echipele au intrat in egalitate, 16-16.

Repriza a doua a apartinut insa elevelor lui Lajos Mocsai, care au pastrat mai mereu doua goluri avans. A contat si forma buna a portaritei maghiare Katalin Palinger, care a terminat jocul cu un procentaj de aproape 45 la suta in privinta suturilor parate, dar si jocul slab al citorva jucatoare de baza ale nationalei Romaniei. Desi interul stinga, Simona Gogirla, s-a suparat ca nu este folosita, anuntind ca va parasi turneul, cind i s-a oferit sansa sa joace impotriva Ungariei evolutia sa a lasat de dorit, asa cum s-a intimplat si in cazul Cristinei Varzaru, cu toate ca aceasta din urma a avut prestatii bune in partidele precedente. In urma acestei infringeri, sansele „tricolorelor“ de a-si atinge obiectivul, calificarea la JO de la Atena, incep sa scada. Romania a intilnit aseara tirziu nationala Sloveniei, iar astazi va juca impotriva Germaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS