12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu continua in Liga, Lucescu si Pancu sint in Cupa UEFA, Lobont si Mitea au ratat totul!

Mutu continua in Liga, Lucescu si Pancu sint in Cupa UEFA, Lobont si Mitea au ratat totul!

Grupa E: Manchester United si VfB Stuttgart s-au calificat in optimi

Campioana Angliei, Manchester United, si formatia germana VfB Stuttgart sint cele doua echipe din Grupa E a Ligii Campionilor calificate in optimile de finala ale competitiei europene, in urma rezultatelor inregistrate marti, in etapa a sasea, ultima, a fazei grupelor. Manchester United a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formatia VfB Stuttgart, prin golurile marcate de Ruud Van Nistelrooy (’45+2) si Ryan Giggs (’58).

Formatia greaca Panathinaikos Atena, pentru care Lucian Sinmartean a evoluat o repriza, a invins in deplasare, cu scorul de 3-1, formatia scotiana Glasgow Rangers. Gazdele au deschis scorul, in minutul 28, gratie reusitei lui Mols, dar oaspetii au revenit si au egalat in minutul 32, prin Zutautas, pentru ca, in repriza secunda, Basinas (’62) si Konstantinou (’80) sa faca diferenta si sa stabileasca scorul final. Sinmartean a primit un cartonas galben cu un minut inainte de pauza si a fost inlocuit cu Epalle. Formatia singurului „stranier“ roman din Grupa E a ocupat locul al treilea si va disputa turul al treilea al Cupei UEFA. Clasamentul final al Grupei E arata astfel: 1. Manchester United – 15 puncte; 2. VfB Stuttgart – 12; 3. Panathinaikos Atena – 4; 4. Glasgow Rangers – 4.

Grupa F: Real Madrid si FC Porto merg mai departe

Formatiile campioane ale Spaniei, Real Madrid, si Portugaliei, FC Porto, sint echipele din Grupa F a Ligii Campionilor calificate in optimile de finala ale competitiei. In urma clasamentului final al grupei, stabilit marti seara, gruparea franceza Olympique Marseille va juca in turul al treilea al Cupei UEFA. „Galacticii“ de la Real Madrid au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputata, pe „Santiago Bernabeu“, impotriva echipei FC Porto. Scorul a fost dechis de Solari, in minutul noua, oaspetii reusind egalarea inainte de pauza (in minutul 34), cind Derlei a transformat o lovitura de la 11 metri.

Celalalt meci al grupei, dintre Olympique Marseille si Partizan Belgrad, s-a incheiat tot la egalitate, scor 1-1. De data aceasta, insa, ambele goluri au fost inscrise in repriza a doua, iar scorul a fost deschis de oaspeti, in minutul 61, prin Hossam. Delibasici a fost cel care a adus egalarea formatiei sirbe, in minutul 80 al partidei. Clasamentul final al grupei F a Ligii Campionilor este urmatorul: 1. Real Madrid – 14 puncte; 2. FC Porto – 11; 3. Olympique Marseille – 4; 4. Partizan Belgrad – 3.

Grupa G: Chelsea avanseaza in Liga Campionilor, Besiktas joaca doar in Cupa UEFA

Formatia engleza Chelsea Londra, la care evolueaza si internationalul roman Adrian Mutu, s-a calificat, marti seara, in optimile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce a invins, cu scorul de 2-0, echipa antrenata de romanul Mircea Lucescu, Besiktas Istanbul, la care evolueaza si „tricolorul“ Daniel Pancu. Un gol venit in ultimele minute ale celuilalt meci al grupei, dintre Sparta Praga si Lazio Roma, scor 1-0, a trimis formatia celor doi romani din Turcia in turul al treilea al Cupei UEFA. Atacantul Adrian Mutu a fost rezerva pentru „albastrii“ in meciul de pe stadionul „Aufschalke“ din Gelsenkirchen (Germania), in timp ce Daniel Pancu a evoluat, pentru Besiktas, pe intreaga durata a meciului. Golurile londonezilor au fost inscrise de Jimmy Floyd Hasselbaink (’77) si de Wayne Bridge (’85).

Repriza a doua a partidei dintre Besiktas si Chelsea Londra a inceput cu o intirziere de aproximativ sapte minute, deoarece suporterii turci prezenti pe stadionul formatiei din Bundesliga Schalke 04 au aruncat numeroase role de hirtie pe teren. Jucatorii au iesit de la vestiare, dar arbitrul german Anders Frisk i-a trimis inapoi, pina cind angajatii stadionului au strins rolele de hirtie. Meciul s-a jucat in Germania, datorita unei decizii a UEFA, luata ca urmare a recentelor atentate teroriste care au avut loc in Istanbul. Cu toate acestea, a fost greu de spus ca turcii nu au jucat „acasa“, dat fiind faptul ca suporterii, al caror numar a fost impresionant, au fost mai infocati ca niciodata.

Din grupa G, alaturi de Chelsea Londra s-a mai calificat, in optimile de finala ale Ligii Campionilor, echipa Sparta Praga, care s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, in fata formatiei Lazio Roma, prin golul inscris de Kincl, in minutul trei al prelungirilor. Clasamentul final al Grupei G este urmatorul: 1.Chelsea Londra – 13 puncte; 2. Sparta Praga – 8; 3. Besiktas Istanbul – 7; 4. Lazio Roma – 5.

Grupa H: „Lancierii“ au ratat si Cupa UEFA

Formatia olandeza Ajax Amsterdam, cu internationalii romani Bogdan Lobont si Nicolae Mitea titulari, a ratat marti calificarea atit in optimile de finala ale Ligii Campionilor, cit si in turul al treilea al Cupei UEFA, dupa disputarea ultimei etape a fazei grupelor, in compania formatiei belgiene FC Bruges, pentru care „stranierul“ roman Alin Stoica nu a jucat. „Lancierii“ au cedat, in deplasare, cu scorul de 1-2, in fata formatiei FC Bruges, care si-a asigurat prezenta in turul al treilea al Cupei UEFA. Golurile belgienilor au fost inscrise de Lange (’27) si Saeternes (’84), in timp ce pentru Ajax a marcat Sonck, in minutul 42, din penalti. Mitea a fost autorul fazei in urma careia arbitrul a dictat lovitura de la 11 metri in favoarea lancierilor, dupa hentul comis in careu de un fundas belgian. Nicolae Mitea a evoluat pina in minutul 79, cind a fost inlocuit.

Inainte de aceasta partida, politia belgiana a arestat 27 de suporteri ai celor doua formatii, in urma unor incidente produse cu numai citeva ore inainte de fluierul de inceput al intilnirii. Politia belgiana crede ca suporterii au planificat aceasta confruntare, care a avut loc la Gent, oras aflat la 30 de kilometri de Bruges. Fanii au aruncat pietre unii spre ceilalti, avariind mai multe masini. Nici o persoana nu a fost ranita. Suporterii olandezi arestati urma sa fie trimisi la Amsterdam, cu un autocar.

Echipele care au disputat celalalt meci al Grupei H, AC Milan si Celta Vigo, s-au calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor. La Milano, pe stadionul „San Siro“, Celta Vigo s-a impus, cu scorul de 2-1, in fata detinatoarei en-titre a trofeului Ligii Campionilor. Pentru Celta Vigo au marcat Jesuli (’42) si Jose Ignacio (’71), dupa ce milanezii deschisesera scorul in minutul 40, prin Kaka. Clasamentul final al grupei H arata astfel: 1. AC Milan – 10 puncte; 2. Celta Vigo – 9; 3. FC Bruges – 8; 4. Ajax Amsterdam – 6.

Asadar, echipele calificate in optimile de finala ale Ligii Campionilor sint: Manchester United si VfB Stuttgart (din Grupa E), Real Madrid si FC Porto (din Grupa F), Chelsea Londra si Sparta Praga (din Grupa G), AC Milan si Celta Vigo (din Grupa H). Optimile de finala ale Ligii Campionilor se vor disputa pe 24 si 25 februarie 2004, prima mansa, si pe 9 si 10 martie 2004, mansa a doua. Tragerea la sorti pentru stabilirea meciurilor din optimile de finala ale Ligii Campionilor si a partidelor din turul al treilea al Cupei UEFA va avea loc miine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS