15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSe trage cu munitie adevarata!

Se trage cu munitie adevarata!

Cind toata lumea era cu gindul la vacanta, a dat nebunia in smecherimea din fotbalul romanesc. „Fitilul“ a fost aprins de versatul Ioan Becali, care, cu o seara inainte de ultimele meciuri din tur, a intrat in combinatie cu George Copos si a acceptat presedintia Rapidului.

Si, cum celebrul impresar nu este obisnuit cu maruntisuri, s-au dat peste cap si meciurile de duminica pentru ca Rapid trebuia sa termine turul in coasta Stelei. Care Steaua este condusa de Gigi Becali, varul, dar si marele dusman al lui Ioan Becali. Asa ca, dupa ce 14 etape s-au rasfatat cu arbitraje parca rupte din Rai (pentru ei, evident!), stelistii au fost furati la drumul mare in ultima runda si au pierdut la Constanta mai mult din cauza lui Balaj decit a Farului.

De „mica-mare“ smecherie de pe Litoral a profitat si Dinamo, care, dupa inca un 7-0, administrat de aceasta data Ceahlaului, cu largul concurs al arbitrului Anghelinei, s-a cocotat in fotoliul de lidera, la egalitate de puncte cu Steaua. Rapidul, cum spuneam, a ramas bine plasat, cu doar trei puncte in spatele fruntaselor, si asteapta sa dea marile „tunuri“ in primavara, cu Giovanni in frunte.

Oricum, in Giulesti este o nebunie de nedescris, iar suporterii, printre cei mai fanatici din Romania, se uita neputinciosi cum in club le intra doar dusmani. Dupa ce zilele trecute partea dura a galeriei rapidiste a spus ca nu-l va accepta in ruptul capului pe „stelistul“ Hagi, acum le-a cazut pe cap „dinamovistul“ Ioan Becali, care a venit cu un antrenor, Dan Petrescu, mult mai stelist decit Gica Hagi! Acest atac fulgerator asupra Giulestiului l-a „curatat“ urgent pe Mircea Rednic, noul presedinte, un tip dintr-o bucata, anuntindu-l direct sa-si faca bagajele.

Scriam zilele trecute (tot in „exclusivitate“, ca sa copiez dupa niste colegi grabiti) ca Rednic a fost deja contactat de oficialii Universitatii pentru a prelua conducerea tehnica a alb-albastrilor. Acum, orice este posibil, mai ales ca Rednic, dupa ce a fost indepartat „golaneste“ de la Rapid, se gindeste probabil la razbunare. Nu de alta, dar are scoala lui Lucescu si nu poate uita cum „profesorul“ sau, scos cu forta de la un Galatasaray pe care il facuse sclipitor, s-a revansat cu virf si indesat dupa ce s-a mutat la Besiktas.

Pe de alta parte, Rednic nu este Lucescu, asa cum nici oltenii nu sint turci. Astfel, n-ar fi exclus ca, in cazul in care „Puriul“ va veni in Banie, sa i se calculeze anii multi pe care i-a petrecut ca jucator la marele dusman al Universitatii, Dinamo…

E limpede insa ca ne asteapta o iarna cu multe evenimente. Si tot la fel de limpede este ca, o data cu intrarea lui Giovanni Becali in scena, in retur va fi razboi. Daca nu cumva a si inceput sa se traga cu munitie adevarata inca de duminica trecuta…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS