17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUEFA si-a recompensat slugile

UEFA si-a recompensat slugile


UEFA a dat publicitatii lista cu arbitrii care vor conduce partidele din cadrul Campionatului European de fotbal din 2004, din Portugalia. UEFA a ales 12 arbitri de centru si 24 de asistenti, precum si patru arbitri de rezerva. Brigazile vor fi formate din arbitri din aceeasi tara. „Echipele de arbitri vor fi alcatuite ca «trio», iar intentia Comisiei de Arbitri a UEFA este ca ei sa fie folositi in acest fel la turneul final. Echipele vor fi formate din arbitri si asistenti din aceeasi tara“, se mentioneaza intr-un comunicat al forului fotbalistic european.

Cei 40 de arbitri care vor oficia la Euro 2004 vor participa la un seminar, care va avea loc in perioada 26-29 aprilie, in Portugalia.

„Patru Doamne, si toti patru!“

Printre cavalerii fluierului desemnati de forul european se numara si cei patru arbitri care, in ultima vreme, au pus la colt nationala Romaniei, facind astfel jocurile clicii care conduce UEFA. Pentru ca a fost baiat ascultator si a refuzat sa acorde tricolorilor un penalti pentru un fault asupra lui Mutu, in meciul tur de baraj cu Slovenia, din preliminariile CM 2002, danezul Kim Milton Nielsen a fost recompensat cu un loc la turneul final din Portugalia. Acelasi premiu l-a primit si rusul Valentin Ivanov, care, in meciul Romania – Norvegia (scor 0-1), din preliminariile CE 2004, a refuzat sa ne acorde un penalti la un hent clar in careu al unui fotbalist nordic, la scorul de 0-0. Slovacul Lubos Michel, cel care, in partida Norvegia – Romania (scor 1-1), din preliminariile CE 2004, le-a acordat gazdelor o lovitura de pedeapsa pentru un hent in careul nostru comis de… Carew, va arbitra si el in ultimul act al celei mai importante competitii fotbalistice europene intertari.

In sfirsit, va arbitra la Europenele din Portugalia si „prietenul“ tuturor suporterilor tricolorilor, Urs Meier, elvetianul caruia „i-a stat ceasul“ in meciul Danemarca – Romania (scor 2-2), din preliminariile CE 2004, pelungind jocul nejustificat de mult, pina cind danezii au reusit sa egaleze, gol care a fost precedat insa de un hent.

Cei 40 de „cavaleri“

Arbitri si asistentii alesi pentru CE 2004 sint urmatorii: Kim Milton Nielsen, Lens Larsen, Jorgen Jepsen – Danemarca; Michael Riley, Philip Sharp, Glenn Turner – Anglia; Gilles Veissiere, Frederic Arnault, Serge Vallin – Franta; Markus Merk, Christian Schraer, Jan-Henrik Salver – Germania; Pierluigi Collina, Marco Ivaldi, Narciso Pisacreta – Italia; Terie Hauge, Steinar Holvik, Ole Hermann Borgan – Norvegia; Lucilio Cardoso Cortez Batista, Paulo Jorge Januario Leite Ribeiro, Jose Manuel Silva Cardinal – Portugalia; Valentin Ivanov, Ghennadi Krasiuk, Vladimir Eniutin – Rusia; Lubos Michel, Igor Sramka, Martin Balko – Slovacia; Manuel Enrique Mejuto Gonzalez, Oscar Martinez, Rafael Guerrero – Spania; Anders Frisk, Kenneth Petersson, Peter Ekstrom – Suedia; Urs Meier, Francesco Buragina, Rudolf Kappeli – Elvetia.

Cei patru arbitri de rezerva desemnati de UEFA sint Frank De Bleeckere (Belgia), Kyros Vassaras (Grecia), Alain Hamer (Luxemburg) si Stuart Dougal (Scotia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS