24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Bratu a fost arhitectul victoriei Galatei

Florin Bratu a fost arhitectul victoriei Galatei

Atacantul roman Florin Bratu a marcat un gol in partida cistigata de echipa sa, Galatasaray Istanbul, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1(1-1), in fata formatiei Ankaraguçu, in etapa a 12-a a campionatului Turciei. Bratu a inscris in minutul 18 primul gol al Galatei, in timp ce a doua reusita a „Cim Bom“, din minutul 55, a purtat semnatura lui Cihan. Pentru Ankaraguçu a marcat Hakan Keles, in minutul 13. La Galatasaray, Bratu si Ovidiu Petre au fost titulari si au fost inlocuiti de Omer, in minutul 88, respectiv de Cihan, in minutul 46.

In urma acestui meci, cotidianul turc Hurriyet a scris, sub titlul „Atentie la Bratu!“, ca fostul rapidist are toate sansele sa se impuna in echipa antrenata de Fatih Terim, in timp ce Ovidiu Petre, adus la echipa din Instanbul o data cu Bratu, este sortit unui esec in Turcia. „Am vazut cit de constiincios este Sabri si am mai vazut ca Bratu, care a fost adus la Galatasaray pe bani putini, va da acestei echipe foarte multe in viitor. Este rapid si simte golul. In plus, este tinar. Daca ar juca mereu, Galatasaray ar avea mai mult de cistigat. Terim investeste in viitor prin Bratu si Petre. Bratu este in regula, insa Petre nu are nici o sansa“, s-a precizat in publicatia amintita, care i-a acordat lui Florin Bratu nota sapte, in timp ce fostul mijlocas al Nationalului, Ovidiu Petre, a primit nota sase. Antrenorul Fatih Terim a declarat, pentru Hurriyet, ca ii va folosi mai mult pe Bratu si Petre. Terim a mentionat ca, incepind cu luna ianuarie, il va include in echipa si pe fundasul Gabriel Tamas.

„Bratu pe scena“, a titrat un alt cotidian turc, Aksam. „Bratu a scapat echipa Galatasaray de stres prin golul sau si a fost aplaudat de suporteri atunci cind a iesit de pe teren. Este un mare ghinion pentru Galatasaray ca nu il poate folosi pe Bratu in acest sezon in Liga Campionilor, deoarece are viteza si este puternic“, a notat Aksam, care considera ca Petre este puternic, dar prea lent.

Cotidianul Fanatik a notat ca golurile inscrise de Bratu si Cihan au readus la viata echipa Galatasaray. „Terim i-a titularizat si pe Petre si Bratu. Petre este precum o televiziune locala. El sta doar acolo unde este plasat, nu se deplaseaza nici la stinga, nici la dreapta. Bratu este un atacant deosebit. Nu se vede, dar este putin dur. Urmareste bine actiunile“, a scris cotidianul citat.

Milliyet considera ca Bratu ar putea sa evolueze mult mai bine decit a facut-o duminica. „Este talentat, rapid, mai bun decit coechipierii sai in ceea ce priveste duelurile corp la corp, insa a dat atit de putin! Din amestecul Bratu -Hakan ar iesi poate un atacant foarte bun. Daca Bratu ar fi si mai eficient!“, a scris Milliyet.

Acelasi cotidian turc este de parere ca Ovidiu Petre nu s-a evidentiat deloc in meciul cu Ankaraguçu. „Petre era fotbalistul cu finete in joc, necesar la centrul terenului, insa a fost atit de lent!“, a notat Milliyet.

Cotidianul Sabah considera ca Bratu si Sabri sint „arhitectii victoriei echipei Galatasaray“, in timp ce jurnalul Star i-a acordat trei stele atacantului roman si una mijlocasului Ovidiu Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS