12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Tiganeala

Cind spui Universitatea Craiova, gindul te poarta, instantaneu, spre acea istorica performanta a „Craiovei Maxima“ din sezonul Cupei UEFA ’82/’83, cind oltenii au reusit, in premiera pentru o echipa romaneasca de club, accederea pina in semifinala competitiei. Dupa acest succes in arena europeana, urmeaza un recul de aproape un deceniu, in care nu mai apar performantele notabile. Abia in 1991, Universitatea reuseste eventul, apoi in 1993 cistiga Cupa Romaniei. Si cam atit, doar ca in alti trei ani (’94, ’98, 2000), oltenii ajung in finala Cupei. Rezultatele incep sa dispara, desi Craiova continua sa produca jucatori. Insa in conducerea clubului apar si unii investitori inclinati spre combinatii paguboase pentru echipa.

In vara anului trecut, Universitatea si-a schimbat patronul: de la un oltean, Netoiu (inregimentat la Dinamo) a trecut la un altul, Staicu (fost coleg la MI cu primul). Presa chiar a consemnat tranzactia ca fiind o afacere intre militieni. „Sintem fosti colegi, sintem prieteni, dorim binele Universitatii“, cam asa erau declaratiile oficiale urmate de pupaturi ale celor doi. La exact un an de la semnarea actelor, cei doi se acuza reciproc de neloialitate, balacarindu-se ca la tirg, fiecare cautind sa impresioneze asistenta (presa, cititori, suporteri) prin originalitati care mai de care. Staicu, care pretinde si chiar a prezentat acte, spune ca s-a achitat fata de Netoiu din toate punctele de vedere (inclusiv financiar), in timp ce Netoiu solicita anularea documentelor parafate in vara trecuta, dorind – sau cel putin asa reiese – sa revina actionarul principal al Universitatii. Cel care a girat venirea lui Staicu la Universitatea, prefectul Mondea, spune ca nu stie de incurcaturile financiare ale celor doi, opinind: „Cred intr-o solutionare pe cale amiabila“.

Si Mitica Dragomir, cel care a mediat aceasta tranzactie, evita sa spuna tot ce a vazut si ce stie: „Nu ma mai bag in aceasta disputa, sa-si rezolve litigiul in instantele civile. Se pare ca Staicu e destul de dibaci si, sa-mi ierte expresia, destul de al dracului ca sa se lupte singur. Daca mai are un pic si sprijinul primarului Craiovei si al prefectului Doljului, banuiesc ca Staicu va triumfa. Dar si Netoiu are in parte un pic de dreptate! Ei intre ei, ca sint barbati maturi, trebuie sa se inteleaga (…). Sint lupte mari acolo, nu stii pe cine sa crezi! Staicu spune ca l-a pacalit pe Netoiu, Netoiu ca l-a pacalit pe Staicu“. Au dreptate amindoi?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS