17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipajul Eduard Stan / Dragos Tiugan a cistigat Raliul Banatului

Echipajul Eduard Stan / Dragos Tiugan a cistigat Raliul Banatului

In week-end s-a desfasurat la Timisoara Raliul Banatului, contind pentru etapa a patra a Campionatului National de Raliuri. Penultima cursa pe asfalt a sezonului a avut un traseu de 274,40 kilometri, dintre care 83,40 kilometri au reprezentat cele zece probe speciale. Raliul Banatului a fost cistigat de echipajul alcatuit din pilotul bucurestean Eduart Stad si din copilotul craiovean Dragos Tiugan, care au concurat pe o masina Mitsubishi EVO 6. Profitind si de o serie de imprejurari favorabile, printre care abandonul lui Mihai Leu si penalizarea de un minut a lui Bogdan Marisca, dar avind si o prestatie constant buna, echipajul Stan / Tiugan a obtinut la Timisoara zece puncte, care il plaseaza pe locul doi in clasamentul general (19 puncte), la un singur punct in spatele cuplului Leu / Solomon, si pe prima pozitie in clasamentul Grupei A (22 de puncte).

Masina lui Mihai Leu a luat foc

La Raliul Banatului au participat 39 de echipaje (15 Grupa A, 14 Grupa N, 10 Grupa H), noua dintre acestea abandonind (5 Grupa A, 1 Grupa N, 3 Grupa H). Abandonul care a avut implicatii importante asupra virfului ierarhiei CNR a fost cel al echipajului Mihai Leu / Ciprian Solomon, bolidul Hyundai Accent WRC al celor doi sportivi ajungind intr-un riu. Initial, masina a luat foc, dar incendiul a fost stins repede. Din fericire, Leu si Solomon nu au fost raniti. In momentul iesirii in decor, echipajul Leu / Solomon se afla in fruntea clasamentului provizoriu, cu un mare avans in fata celorlalti concurenti.

Un echipaj craiovean conduce in clasamentul Grupei A 2.000

Dintre cele trei echipaje craiovene care au participat la Raliul Banatului, doar doua au reusit sa termine cursa, cuplul C. Cioroiu / R. Giltan (VW Golf; H12) abandonind din cauza unei probleme tehnice.

O prestatie buna a avut la aceasta cursa echipajul D. Burchel / E. Pop (VW Golf; A7), care s-a situat la final pe pozitia a zecea in clasamentul general, pe locul patru la Grupa A si pe pozitia a doua la Grupa A 2.000. Cu punctele obtinute la Timisoara, cuplul Burchel / Pop s-a instalat in fruntea ierarhiei generale a Grupei A 2.000, avind 26 de puncte, cu unul mai mult decit echipajul Pitigoi / Terzi (Hyundai Coupe; A7). In clasamentul general al Grupei A, Burchel si Pop se situeaza pe locul al saselea.

Echipajul N. Duval / Gh. Nemes (Citroen Saxo; A6) a terminat Raliul Banatului pe locul 19 in clasamentul general, pe pozitia a zecea in ierarhia Grupei A si pe locul sase la A 2.000. Dupa disputarea a patru etape din CNR, cuplul Duval / Nemes se situeaza pe pozitia a 14-a in clasamentul grupei A si pe locul al saselea in ierarhia Grupei A 2.000.

Ierarhiile Raliului Banatului

Clasament general: 1. E. Stan / D. Tiugan (Mitsubishi EVO 6; A8), 2. B. Marisca / S. Itu (Mitsubishi EVO 6; A8), 3. R. Preda / F. Hangu (Mitsubishi EVO 5; N4), 4. D. Morar / L. Cimpean (Mitsubishi EVO 6; N4), 5. A. Pitigoi / V. Terzi (Hyundai Coupe; A7), 6. V. Banciu / L. Budai (Mitsubishi EVO 4; N4), 7. D. Ungur / P. Jucan (Mitsubishi Lancer; N4), 8. E. Ilina / F. Cimpeanu (Mitsubishi Lancer; N4), 9. S. Badea / S. Itu (Mitsubishi EVO 6; N4), 10. D. Burchel / E. Pop (VW Golf; A7).

Clasament Grupa H: 1. S. Winkler / D. Jivoin (Opel Corsa), 2. Gh. Radu / D. Margescu (Aro 10 Super), 3. C. Nicolaescu /S. Tentu (Aro 10 Super), 4. R. Margineanu / C. Ene (VW Scirocco), 5. M. Beldie / M. Manciulec (Opel Kadet), 6. R. Lupas / A. Kozma (Peugeot 205), 7. C. Presura / C. Oros (Opel Kadett).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS