22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSelectie pe sentimente

Selectie pe sentimente

Aud ca suporterii il injura pe Craciunescu si ii transmit ca nu are ce cauta la Universitatea dupa ce in vara ne-a tradat pentru Dinamo. Aceeasi primire i s-ar pregati si lui Stefan Nanu pentru niste vorbe necontrolate pe care ni le-a transmis cind a pierdut titlul cu Rapid chiar aici, in Banie. In sfirsit, Gica Popescu a fost improscat cu noroi luni de-a rindul pentru ca a indraznit sa semneze cu Dinamo, cu toate ca „Baciul“ este cel mai celebru reprezentant al Olteniei fotbalistice si, ca jucator al Universitatii, a umilit de unul singur si pe Dinamo, si pe Steaua, si pe Victoria.

Pina la un punct, suporterii au si ei dreptate. Satui de „contrele“ de care Universitatea a avut parte in permanenta, toate venite dinspre Bucuresti, ei ar fi dorit ca macar jucatorii crescuti in Banie sa respecte clubul oltean si sa se bata doar pentru „Stiinta“, asa cum au facut majoritatea celor din „Craiova Maxima“.

Pe de alta parte, preferind sa raminem radicali doar de dragul de a vedea altii ce „rai“ sintem inseamna sa excludem din start fotbalistii care au trecut pe la Dinamo, Steaua sau Rapid. Astfel, nu ne-ar ramine decit sa ne cirpim cu fotbalisti de la echipe mediocre, alegere care mai mult ne-ar incurca. Vrem, nu vrem, fotbalisti cu calitati, care ar creste valoarea Universitatii, gasesti, aproape fara exceptie, doar la echipele bucurestene. Prin urmare, parca nu este cea mai buna idee sa te opui din rasputeri venirii acestora in Banie…

Apoi, ca sa dam citeva exemple, cind s-a dus la Rapid, Nanu a facut-o pentru ca Universitatea l-a refuzat. Atunci, „Piticul“ s-a rugat vreo doua saptamini ca oltenii sa-i achite transferul de la Farul si, negasind intelegere, a semnat cu Rapid.

Catalin Craciunescu a facut o greseala si mai mare, el parasind pur si simplu Universitatea, atras de promisiunile lui Gigi Netoiu. Asa este, nu s-a comportat ca Sava, dar haideti sa ne amintim si ce a cistigat „Savarina“ facind pe eroul: in tur, a fost „demolat“ pe nedrept in multe ziare si multi dintre suporteri au ajuns sa-i ceara socoteala, ba sa-i „negocieze“ si viata privata.

Deci, daca unii dintre fotbalisti au mai si gresit, nici noi n-am fost niste „sfinti“. Nu il iertam pe Nanu ca ne-a umilit o data cu giulestenii chiar la noi acasa (desi, atunci, „Piticul“ ne-a amintit in termeni mai putin ortodocsi ca le-am luat lor titlul si noi am ratat ca fraierii cupele europene!), dar in tur ne-am laudat ca sintem infratiti cu galeria Rapidului! Concluzia este ca parca nici noi nu stim ce vrem. Daca mergem pe principiul „Pe asta il iubim, pe asta nu, sa plece!“, Cirtu va ajunge sa faca selectii pentru echipa din rindul galeriei. Pentru ca acolo, pariem, va gasi pusti mai talentati decit multi dintre fotbalistii de la Ceahlaul, Astra sau Petrolul, singurii pe care sintem dispusi sa-i acceptam. Asta in timp ce Dinamo, Steaua si Rapid n-au greturi in a-si alcatui echipe puternice cu fotbalisti veniti de la Universitatea…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS