18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKenjiro Shinozuka a fost la un pas de moarte

Kenjiro Shinozuka a fost la un pas de moarte

Etapa a 8-a a Raliului Paris-Dakar s-a disputat joi, intre localitatile libiene Ghat si Sabha, pe un traseu de 727 de kilometri. Din pacate, aceasta runda a fost umbrita de un incident nefericit, pilotul japonez Kenjiro Shinozuka (Nissan) si copilotul Thierry Delli Zotti suferind un grav accident. La kilometrul 373 al etapei de joi, masina pilotata de Shinozuka a sarit de pe o duna, a cazut in bot si s-a rasturnat pe o distanta de 80 de metri.

Shinozuka a suferit un grav traumatism facial, iar medicii au intervenit rapid si i-au acordat primele ingrijiri pilotului japonez timp de o ora si jumatate, punindu-i perfuzii si conectindu-l la un aparat pentru respiratie artificiala. Shinozuka are o plaga deschisa in partea dreapta a fetei. Copilotul Thierry Delli Zotti a suferit leziuni in zona cervicala, dar starea sa este stabila. Ambii participanti la raliul Paris-Dakar au fost transportati cu un elicopter la Sabha, iar de acolo au fost transportati cu un avion medical la o clinica din Tunis.

In ciuda zvonurilor alarmiste, medicii de la Spitalul din Tunis au anuntat ca viata pilotului japonez nu este in pericol, acesta neavind leziuni cerebrale si nici toracice. Medicii au constatat ca pilotul japonez a suferit o „fractura a peretelui lateral al sinusului maxilarului drept si o fractura a apofizei inferioare a osului temporal drept“. Copilotul Thierry Delli Zotti, care a suferit leziuni in zona cervicala, trebuie sa fie supus, de asemenea, examenului cu scanner-ul. Dupa producerea accidentului, el a schimbat citeva cuvinte cu jurnalistii prezenti, asigurindu-i ca starea sa este stabila.

Peterhansel se mentine in frunte

In competitia automobilelor s-a impus in etapa a opta japonezul Hiroshi Masuoka (Mitsubishi), care a fost urmat la cinci minute si 42 de secunde de francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi) si la 15 minute si 27 de secunde de un alt pilot de la Mitsubishi, Jean-Pierre Fontenay. Primele zece pozitii in ierarhia rundei a opta au fost ocupate de urmatorii piloti:1. Masuoka (Mitsubishi), 2. Peterhansel (Mitsubishi), 3. Fontenay (Mitsubishi), 4. De Mevius (BMW), 5. De Villiers (Nissan), 6. Kleinschmidt (Volkswagen), 7. Alphand (BMW), 8. Sousa (Mitsubishi), 9. Henrard (Volkswagen), 10. Tinseau (Protruck). In clasamentul general, lider se mentine Peterhansel, care este urmat de japonezul Masuoka si de belgianul Gregoire De Mevius (BMW).

Cursa bolizilor pe doua roti a fost cistigata in runda a opta de italianul Giovanni Sala, urmatoarele doua pozitii fiind ocupate de francezii Jean Brucy (la doua minute si sase secunde) si Cyril Despres (la trei minute si 39 de secunde). Primele zece locuri in ierarhia rundei a opta au fost ocupate de pilotii de la KTM: 1. Sala, 2. Brucy, 3. Despres, 4. Coma, 5. Roma, 6. Meoni, 7. Sainct, 8. Ullevalseter, 9. Lundmark, 10. De Gavardo. In clasamentul general conduce Fabrizio Meoni (Italia), care este urmat, in ordine, de francezul Richard Sainct si de spaniolul Nani Roma.

Vladimir Tchaguine (Kamaz) s-a impus in cursa „greilor“, el fiind urmat la opt minute si 16 secunde de catre Gerardus De Rooy (DAF) si la 13 minute si 37 de secunde de catre Johannes De Rooy (DAF). Primele pozitii in competitia autocamioanelor au fost adjudecate in etapa a opta de urmatorii piloti: 1. Tchaguine (Kamaz), 2. G. De Rooy (DAF), 3. J. De Rooy (DAF), 4. De Azevedo (Tatra), 5. Sugawara (Hino), 6. Pichlbauer (MAN), 7. Kabirov (Kamaz), 8. Bekx (Ginaf), 9. Bauerle (Mercedes), 10. Servia (MAN). Lider in clasamentul general este Vladimir Tchaguine, urmatoarele doua pozitii fiind ocupate, in ordine, de Gerardus De Rooy si de Andre De Azevedo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS