15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Mi-am dorit dintotdeauna sa imbrac tricoul Universitatii Craiova“

„Mi-am dorit dintotdeauna sa imbrac tricoul Universitatii Craiova“

Originar din Bilta (Dolj), Stefan Dumitru Nanu a debutat in Divizia A sub culorile lui Electroputere (august ’91), anterior evoluind la Trafo Filiasi, CSS Craiova, Inter Sibiu, Mecanica Sibiu. Returul campionatului ’94/’95 l-a gasit la Farul, iar peste doi ani (la jumatatea sezonului ’96/’97) a poposit in Giulesti. Cu Rapidul a cucerit cele mai importante trofee din cariera lui fotbalistica: titlul (’98/’99) si Cupa Romaniei (’97/’98). In echipa nationala a contabilizat (’99/2000) sapte meciuri. In prezent se afla sub contract la Vitesse Arnhem, echipa la care a poposit in 1999. Cifrele carierei sale in Romania (Divizia A): 205 meciuri/un gol, 6/0 in Cupele Europene.
Onomastica de ieri si-a petrecut-o de dimineata in… service (a confundat benzina cu motorina), apoi in familie si cu prietenii. A avut timp, ca intotdeauna, sa raspunda intrebarilor presei.

– Ca de obicei, Sarbatorile le petreci acasa: Craciunul, Sfintul Stefan, Revelionul…

– In ajun de Craciun am fost „Mos Craciun“ in satul natal Bilta, daruindu-le celor de acolo cadouri (dulciuri, tricouri cu Vitesse, bluze de trening). De Craciun am stat acasa, iar a doua zi am fost impreuna cu Mihai Matei, colegul si prietenul meu, acasa la antrenorul Marian Bondrea. Revelionul il voi petrece la Flora, iar apoi decolarea. Pe 6 ianuarie reincepem pregatirile, iar eu voi pleca pe 4 ianuarie.

– Pentru fotbalistul Nanu acest an a fost unul ghinionist, turul campionatului 2002/2003 petrecindu-l in afara gazonului.

– Din pacate, cu doua zile inainte de inceperea acestui sezon, 2002/2003, m-am accidentat serios (ligamentele incrucisate rupte). Urmarea? Operatie, implantarea altor ligamente, recuperare. Si cred ca abia peste vreo doua luni as putea fi valid complet, adica apt de joc. Nu vreau sa risc nimic, de aceea nu fortez revenirea pe gazon, mai ales ca este ultimul an din contractul cu Vitesse. Cred ca mai pot juca inca patru-cinci ani, pentru ca ma simt foarte bine fizic. Dupa cum stiti, putini jucatori din Divizia A au prospetimea si vitalitatea mea.

– Vitesse, fara Nanu in teren, s-a clasat pe un neasteptat loc 14. Ce s-a intimplat?

– Din echipa campionatului trecut au plecat patru titulari, care au fost vinduti, iar alti doi, printre care si eu, au fost accidentati. Acest amanunt – sase absenti – a coborit echipa pe 14.

– Ce se va intimpla cu Nanu din vara?

– Exista deja o oferta din partea lui Vitesse pentru prelungirea contractului, antrenorul mi-a spus asta, dorindu-ma cit mai repede pe teren. V-am spus, nu vreau sa risc. Oricum, mi-as dori o prelungire de contract. Acum, in aceasta vacanta, eu alerg in fiecare zi aproape 40 de minute. Inainte de plecarea spre Craiova am fost la un consult in Olanda, la medicul care m-a operat, acesta fiind surprins placut de evolutia postoperatorie buna a genunchiului meu.

– Daca nu prelungesti contractul cu Vitesse, ce vei alege: Rapid sau Craiova?

– De-a lungul anilor, Universitatea n-a avut probabil nevoie de mine, asa-mi explic faptul ca am ajuns prin alte parti. Acum? Sa asteptam revenirea mea pe gazon si apoi analizez ofertele, fie din Olanda, fie din Romania. Mi-am dorit dintotdeauna sa imbrac tricoul Universitatii – cum imi doresc si acum – dar asta n-a depins de mine.

– Un alt regret il reprezinta numarul de selectii la nationala…

– Este adevarat. Desi am pus si eu umarul la calificarea nationalei la CE 2000, am fost apoi inlaturat. Daca raminea antrenorul Piturca la nationala, jucam probabil multi ani. Pe merit! Dar in viata apar si nedreptati, cum a fost acea inlaturare a lui Piturca. Dupa aceasta debarcare am fost convocat la un meci al nationalei cu Cipru, la Constanta, dar in pauza am fost schimbat si selectionerul de atunci, Ienei, mi-a spus, fara sa-si argumenteze decizia, ca n-are nevoie de mine! Si jucasem foarte bine si in prima repriza, aceasta-i surprinderea mea, supararea mea. Asta-i viata, ce mai pot sa fac acum?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS