22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGermania a invins o selectionata mondiala intr-un meci de binefacere

Germania a invins o selectionata mondiala intr-un meci de binefacere

Reprezentativa Germaniei a sustinut, luni seara, la Gelsenkirchen, un meci de binefacere in compania unei selectionate internationale, fondurile rezultate urmind sa fie donate victimelor inundatiilor din luna august.

Partida a fost cistigata de echipa Germaniei, cu scorul de 4-2 (1-0), iar incasarile inregistrate se cifreaza la aproximativ trei milioane de euro. Au marcat: Jeremies ’22, Klose ’63, Lauth ’68, ’90 / Marcelinho ’48, Koller ’67. Partida s-a disputat sub deviza „A juca unii impotriva altora – a cistiga impreuna“, iar cistigurile vor fi distribuite catre 115 cluburi din estul tarii si din regiunea Bavaria, ale caror instalatii sportive au fost devastate de ape. La meciul jucat pe stadionul „AufSchalke“ au fost prezenti 36.200 de spectatori. Din selectionata internationala, antrenata de olandezul Huub Stevens de la Hertha Berlin, au facut parte ungurul Gabor Kiraly, turcul Yildiray Bastuerk, bulgarul Krassimir Balakov, danezul Ebbe Sand si brazilianul Ailton.

Desi brazilianul Giovane Elber, care evolueaza la gruparea Bayern Munchen, a fost desemnat initial capitanul selectionatei mondiale, el nu s-a mai prezentat la aceasta partida, din cauza unei accidentari. Pagubele provocate de inundatiile din luna august au fost estimate la circa 9,2 miliarde de euro. Selectionata Germaniei a mai sustinut, in anul 1993, un meci in compania jucatorilor straini din Bundesliga, in cadrul campaniei impotriva xenofobiei si rasismului. Sub deviza „Prietenul meu strainul“, selectionata jucatorilor straini s-a impus atunci cu scorul de 2-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS