15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Urzica a fost desemnat sportivul anului de catre COR

Marius Urzica a fost desemnat sportivul anului de catre COR

Gimnastul Marius Urzica, medaliat cu aur in proba de cal cu minere la Campionatele Mondiale si Europene din 2002, a fost desemnat sportivul anului de catre Comitetul Olimpic Roman (COR). Trofeul i-a fost inminat, in cadrul galei decernarii premiilor COR pentru anul 2002, care a avut loc miercuri la Hotelul Intercontinental, de fosta gimnasta Simona Aminar.

„Sint onorat ca am fost rasplatit cu acest premiu, care reprezinta pentru mine o motivatie in plus pentru Jocurile Olimpice din 2004. Multumesc celor care au avut, au si vor avea incredere in mine. Sper sa valorificam sansa pe care ne-o acordati si sa fim la inaltimea asteptarilor la Atena“, a declarat Urzica, in virsta de 27 de ani.

Cel mai bun antrenor al anului a fost ales Dan Grecu, care coordoneaza lotul national masculin de gimnastica. Fosta gimnasta Nadia Comaneci a primit din partea COR Premiul de Excelenta pe anul 2002. Comaneci, care se afla, in prezent, in Statele Unite, a transmis un mesaj audio. Premiul acordat Nadiei a fost inminat de catre vicepresedintele COR, Ivan Patzaichin, fratelui fostei campioane olimpice si mondiale, Adrian Comaneci. La aceasta gala nu a fost prezent nici presedintele COR, Ion Tiriac, el nefiind in tara.

Fosta campioana olimpica la atletism Maricica Puica a primit premiul pentru intreaga cariera sportiva. Puica a fost detinatoarea a trei recorduri olimpice, doua mondiale si doua europene.

Premiul pentru educatie olimpica i-a revenit academicianului Constantin Balaceanu-Stolnici. COR i-a acordat premiul pentru promovarea olimpismului directorului filialei Academiei Olimpice-Salaj, Tiberiu Bartha, la aceeasi categorie fiind premiata si filiala Alba a Academiei Olimpice.

Directoarea Directiei pentru Tineret si Sport din judetul Constanta, Elena Frincu, a fost recompensata cu premiul CIO-2002 „Sportul si starea de bine“, in timp ce premiul pentru jurnalism i-a revenit lui Mugur Corpaci, de la Radio Romania Actualitati.

De asemenea, COR a oferit distinctii si pentru cei sase parteneri ai sai. „Desi cele trei medalii de aur, doua de argint si patru de bronz obtinute la Campionatele Mondiale din 2002 la disciplinele olimpice nu sint realizari spectaculoase, ele ne indreptatesc la sperante reale pentru anii care vin. Anul 2003 este cel al calificarilor pentru Jocurile Olimpice, fiind determinant pentru implinirea dorintelor si ambitiilor legate de succesele noastre la Atena“, a declarat, cu aceasta ocazie, secretarul general al COR, Dan Popper.

La gala premiilor COR au fost prezenti, de asemenea, ministrul tineretului si sportului, Georgiu Gingaras, secretarul de stat pe probleme de sport din cadrul MTS, Nicolae Marasescu, reprezentanti ai federatiilor si cluburilor sportive, precum si fosti si actuali sportivi de performanta, printre care Andreea Raducan, Simona Aminar, Maria Olaru, Marius Dragulescu, Ioan Suciu, Ionela Tirlea si Elisabeta Lipa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS