22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nici nu vreau sa ma gindesc la o infringere cu Otelul“

„Nici nu vreau sa ma gindesc la o infringere cu Otelul“

Cunoscut pentru „perlele“ sale, Cirtu a mai spus: „Prostia si norocul nu poti sa le antrenezi“

„Nu pot acum, doar dupa doua meciuri oficiale – unul de campionat, celalalt de cupa – sa-mi prezint concluziile. Mai tirziu o sa va spun niste consideratii finale“, asa a inceput ieri Sorin Cirtu dialogul cu presa.

Ce s-a intimplat la Navodari? Antrenorul Universitatii a explicat desfasurarea ostilitatilor din meciul cu Midia Navodari, oferind si punctul sau de vedere despre aceasta eliminare surprinzatoare din Cupa Romaniei: „Hazardul si-a pus pecetea pe rezultatul de la Navodari. De ce? Golurile primite de Universitatea au fost intimplatoare. Primul insa l-am „provocat“ noi, a fost golul lui Rada (a dat cu stingul in dreptul). Al doilea gol a fost inscris dintr-o pozitie de ofsaid. Golul trei (de fapt si al doilea) a fost marcat dintr-un ricoseu. Acestea (ricoseurile – n.r.) nu puteam sa le prevedem si sa luam anumite masuri. Vreau sa remarc atitudinea pozitiva a celor 14 jucatori care au evoluat miercuri. Si-au dorit calificarea, dar au fost ocoliti si de sansa. A fost si un timp neprielnic, vint, zapada. O sa-mi spuneti ca si Midia a infruntat aceste intemperii. Da, dar noi sintem o echipa care pe un asemenea teren nu am reusit sa ne impunem plusul tehnico-tactic. In plus, atacantul Verdes a irosit cinci ocazii de a marca“.

Vorbind despre cele doua meciuri pierdute (cu Sportul si Midia), tehnicianul oltenilor si-a manifestat surprinderea in privinta evolutiei jucatorilor alb-albastri: „Este inadmisibil ca, in cele doua partide, adversarul sa aiba sase suturi pe spatiul portii, toate goluri! (…)

Verdes a avut, la Navodari, cinci ocazii. De cinci ori a fost singur in fata portarului, dar nu a inscris“. Cunoscut pentru „perlele“ sale, Cirtu a mai spus: „Prostia si norocul nu poti sa le antrenezi“.

Ce ar insemna o infringere in fata Otelului Galati? La aceasta intrebare, Cirtu a raspuns imediat: „Nici nu vreau sa ma gindesc la aceasta varianta! (…) In acest moment, jucatorii sint suparati, au o stare de tensiune aparte. Sper ca din acest motiv responsabilitatea jucatorilor pentru meciul cu Otelul sa fie maxima. Asa ar trebui sa fie…“.

Antrenorul oltean a evitat sa nominalizeze o lista cu posibili jucatori disponibilizati, nici cu cei care ar putea fi „inrolati“ la iarna sub culorile „alb-albastre“: „Asemenea nominalizari nu ne-ar ajuta acum. Dimpotriva, ar strica probabil atmosfera. Acum joc cu fotbalistii pe care-i am la dispozitie“.

Referindu-se la lotul actual, Sorin a reamintit ca unii jucatori – iarasi a evitat nominalizarile – au destul de multe kilograme in plus: „Este inacceptabil asa ceva la Universitatea: jucator de 1,73 cu 78 de kilograme (e vorba de S. Ciocoi – n.r.). Si-mi spune ca are greutate optima?! Cum sa fie asa ceva, ca doar nu-i Maradona!“

Sorin Cirtu a recunoscut ca Balaci ii este de ajutor: „Ma sfatuiesc cu el in unele probleme“.

In privinta variantei ca Ilie Balaci sa fie presedinte (manager general) la FC Universitatea, antrenorul oltean a spus ca Ilie asteapta sa plece in tarile arabe: „Discutii cu el au fost tot timpul. I s-a facut aceasta oferta. Ilie are usa deschisa tot timpul la Universitatea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS