23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cei de la Steaua au jucat la sacrificiu si noi in doru’ lelii“

„Cei de la Steaua au jucat la sacrificiu si noi in doru’ lelii“

Lignitul Tirgu Jiu – Steaua Bucuresti 23-23

„Jucatorilor nostri ar trebui sa le fie rusine pentru acest rezultat de egalitate, avind in vedere ca au jucat pe prime de patru ori mai mari decit ale celor de la Steaua, o echipa tinara aflata inca in reconstructie.“ Declaratia a fost facuta de presedintele gorjenilor de la Lignitul Tirgu Jiu, inginer Gore Popescu, care sustine ca ultimele trei jocuri ale echipei sale l-au facut sa se imbolnaveasca de inima. Dupa doua infringeri si un egal, presedintele spune ca trebuie neaparat sa se faca modificari la nivelul echipei. Acesta a declarat ca mai are rabdare pina dupa jocul cu Craiova si, daca nimic nu se va schimba, in jocul handbalistilor de la Lignitul se va trece la sanctiuni financiare dar si la alte masuri mult mai dure.

„Lignitul este o echipa foarte buna care poate mai mult“

In jocul cu Steaua, handbalistii gorjeni au condus mai tot timpul la un gol sau doua diferenta, dar au fost egalati rapid pe fondul unor greseli individuale. Scorul la pauza a fost 10-9, iar cu doua minute inainte de final Lignitul conducea cu 23-21. Steaua a reusit totusi sa mai inscrie de doua ori tocmai datorita greselilor facute de gorjeni. Antrenorul bucurestenilor, Stefan Birtalan, considera dupa joc rezultatul de egalitate echitabil, dar a spus ca oricare din echipe putea cistiga, chiar pe fondul acestor greseli mari care au fost de ambele parti. Tehnicianul a recunoscut ca are o echipa tinara, aflata inca in reconstructie dupa plecarea a cinci jucatori din primii sapte. Antrenorul stelist a apreciat ca Lignitul este o echipa foarte buna care poate mult mai mult, lucru cu care si presedintele gorjenilor este de acord: „Nu vreau sa-i jignesc pe cei de la Steaua, dar noi putem mult mai mult si trebuia sa cistigam acest joc pentru ca avem un ascendent moral bun asupra lor prin prisma faptului ca jucatorii lor sint tineri si neexperimentati. Dar ei au jucat la sacrificiu si noi in doru’ lelii.“

Cu toate ca publicul a sanctionat de multe ori arbitrajul si i-a huiduit pe Marius Barcan si Valentin Calina, atit antrenorul Stelei, cit si presedintele Popescu au laudat la conferinta de presa prestatia brigazii care a condus acest joc. Accidentat in repriza secunda, bucuresteanul Mazilu a fost transportat cu ambulanta la spital, fiind diagnosticat cu o comotie cerebrala si contuzie la coloana. Medicii au considerat ca accidentarea nu a fost grava si i-au permis jucatorului sa plece cu echipa la Bucuresti.

In celelalte jocuri ale etapei a sasea a Ligii nationale s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Minaur Baia Mare – Petrolul Craiova 33-22, Poli Timisoara – Fibrex Savinesti 29-32, Dinamo Bucuresti – Ambro Suceava 35-28, HC Constanta – Uztel Ploiesti 23-20, Armatura Cluj – Dinamo Brasov 31-16.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS