25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Emil nu putea sa faca fata valului de laturi“

„Emil nu putea sa faca fata valului de laturi“

Senzatia generala a fost ca patronul Universitatii s-a folosit tocmai de atacurile aparute in presa pentru a schimba antrenorul

Finantatorul Universitatii, Dinel Staicu, a organizat ieri o conferinta de presa ad-hoc, insa nu a nominalizat inlocuitorul lui Sandoi pe banca tehnica. „Personal, n-am fost de acord cu demisia lui Sandoi. Am cautat sa-l lamuresc sa ramina la Universitatea pentru ca echipa are nevoie de el, pentru imaginea si profesionalismul lui. Am incercat sa-l conving sa accepte functia de presedinte, care, de la plecarea domnului Viorel Ilinca, a ramas libera si a fost girata de mine. Eu vreau sa ramin doar finantator. Postul de presedinte este un pas inainte pentru Sandoi, acelasi lucru considerindu-l si el. Sa nu uitam lucrurile bune pe care le-a facut. Daca in partidele pierdute in fata Rapidului si a Gloriei puteam sa-l acuzam pe Sandoi, in meciul cu FC National, mai putin. Dar de…!“, a explicat Dinel Staicu demisia si, in acelasi timp, promovarea lui Sandoi.

Staicu a oferit si un raspuns original privind motivele care l-au „demoralizat“ pe Emil: „Atitudinea presei sau aceasta provocare a suporterilor au dus pur si simplu la demoralizarea lui Sandoi. Asta ar fi avut un impact automat asupra bunului mers al echipei. Sandoi este un tehnician cu foarte mult bun-simt. Cred ca nu putea sa faca fata valului de laturi care se aruncau asupra lui in aceste momente“.

Ca antrenor principal, Sandoi a dus Universitatea, in 2000, in cupele europene, dar la citeva zile a fost demis, fiind obligat, pina la urma, sa accepte functia de vicepresedinte la club.

Ziaristii au insistat ieri sa afle totusi citeva nume posibile privind inlocuitorul lui Sandoi, insa Staicu nu a facut nominalizari: „Numele noului director tehnic este confidential. In termenul cel mai scurt, dar fara sa ne mai grabim, trebuie sa gasim persoana potrivita pentru functia de director tehnic. Ne-am gindit la antrenori din tara, dar vom cauta solutii chiar in strainatate. Balaci imi este prieten, cu Hagi n-am vorbit, insa ar fi un non-sens sa spunem ca nu-l dorim la echipa. Trebuie sa vedem si ce pretentii au cei pe care ii vom contacta. Universitatea este un club in formare, deci trebuie sa investim mult in jucatori tineri. Indiferent cine vine antrenor, daca nu are si piesele de care are nevoie, nu poate sa faca mare lucru“. Presa a vehiculat ieri citiva posibili inlocuitori ai lui Sandoi: Stefanescu, Cirtu, Hagi, Bondrea, Balaci, Andone, Titi Dumitriu si Alesanco.

Alte raspunsuri ale patronului clubului: „Universitatea nu este in criza; in meciul pierdut cu FC National, echipa a avut cea mai buna prestatie, arbitrul insa si-a batut joc de noi; conducerea Universitatii a inaintat un memoriu impotriva centralului din meciul de duminica; nu este cazul readucerii lui Jean Nitulescu la club; Universitatea este in tratative cu citiva jucatori tineri din Romania si din strainatate pentru un eventual transfer in mini-mercato; McBreen va fi imprumutat in Norvegia, iar pentru Daouda (care a venit la Craiova cu o accidentare mai veche) se asteapta punctul de vedere al medicului, cit si al jucatorului; nu exista nici o «disputa» intre jucatorii tineri si cei mai in virsta; Vladoiu nu este un caz; ar fi ideal ca Dorinel Munteanu sa fie jucator la Universitatea si patron la CSM Resita; daca ramin patron la Resita pina cind Chivu se lasa de fotbal, i-am sugerat acestuia sa preia conducerea clubului de pe Birzava.“

Dinel cauta antrenor italian

Varianta cu Gica Hagi antrenor la Universitatea se pare ca nu ar mai fi de actualitate, intrucit fostul international ar fi afirmat ca discuta eventualele propuneri abia in iarna. Dinel Staicu a contactat aseara un impresar din Italia, rugindu-l ca in doua saptamini sa-i gaseasca un antrenor italian pentru Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS