26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDoi pugilisti gorjeni s-au calificat in semifinale

Doi pugilisti gorjeni s-au calificat in semifinale

Pugilistii gorjeni Petrisor Gananau si Leonard Ioncila s-au calificat luni in semifinalele Campionatului National de box pentru tineret. Competitia care a debutat duminica in statiunea Slanic Moldova se va incheia pe 12 octombrie.

In prima zi a intrecerilor, Petrisor Gananau (71 kg) l-a invins prin abandon in repriza a doua pe Ionel Petre (Rapid Bucuresti), iar Leonard Ioncila (76 kg) a cistigat prin abandon meciul cu Sergiu Juncan (Cimpia Turzii). Pentru ca ambii pugilisti gorjeni boxeaza la aceeasi categorie, ei urmeaza sa se intilneasca miine in semifinale.

Gananau a spus recent ca doreste sa cucereasca titlul de campion national de tineret, antrenorul Ion Geica fiind de parere ca Petrisor are toate atuurile pentru a obtine medalia de aur. Aceasta ar confirma evolutia buna a sportivului din ultimii trei ani, cind a fost desemnat la fiecare concurs de acest gen campion national la categoria sa de greutate.

Campionatul National de tineret reprezinta ultima competitie din acest an la care Leonard Ioncila va participa. In virsta de 19 ani, boxerul urmeaza sa isi satisfaca stagiul militar imediat dupa incheierea intrecerilor de la Slanic Moldova. Indiferent de rezultatul meciului dintre cei doi gorjeni, ambii vor cistiga o medalie. Antrenorul Ion Geica a spus ca sportivii gorjeni se vor intoarce de la aceste intreceri cu cel putin trei medalii si un titlu de campion.

In gala de ieri dupa-amiaza, urma sa intre in competitie inca doi gorjeni, Claudiu Coanda (51 kg, Energia Turceni, fost campion national de juniori in 2001), si Ionut Danescu (57 kg, Minerul Matasari, ocupant al locului III la CN de tineret din 2001).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS