21.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDeficitari la fazele fixe si la jocul aerian

Deficitari la fazele fixe si la jocul aerian

Componentii echipei nationale a Romaniei au efectuat ieri-dimineata un antrenament, de la care au lipsit Cristian Chivu (se resimte dupa o leziune la coapsa piciorului sting), Adrian Mutu (viroza respiratorie) si Marius Niculae (care a sosit in tara dupa-amiaza). FRF intentioneaza sa imbrace in galben toti suporterii care vor veni sa incurajeze echipa Romaniei in meciul cu Norvegia, programat simbata, de la ora 20.00, pe stadionul Steaua.

Selectionerul reprezentativei de fotbal a Romaniei, Anghel Iordanescu, il va chema la lotul national si pe rapidistul Adrian Iencsi, ca o masura de siguranta in eventualitatea in care Cristian Chivu nu va fi apt de joc pentru meciul cu Norvegia, din cadrul grupei a II-a de calificare la Euro 2004. Selectionerul roman spune ca jucatorii sai sint deficitari la fazele fixe si la jocul aerian: „Nu ne va fi usor simbata, avind in vedere ca Norvegia este o echipa cu un bun joc aerian. De asemenea, cred ca trebuie sa evitam fazele fixe, pentru ca am avantaja echipa Norvegiei, ale carei atuuri sint contraatacul, fazele fixe si angajamentul“.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca jocul cu Norvegia este important pentru raminerea, alaturi de Danemarca, in cursa pentru primul loc al grupei: „Meciul cu Norvegia are o incarcatura aparte. Trei echipe au plecat cu sanse de calificare, iar dupa succesul de la Sarajevo este obligatoriu sa invingem pentru a ramine intr-o lupta cap la cap cu Danemarca. O victorie ne-ar asigura un avans in fata Norvegiei, insa pentru primul loc va trebui sa depasim Danemarca acasa, in luna martie a anului viitor“. Sandu a mai precizat ca gazonul stadionului „Steaua“ este bun de joc.

Cosmin Contra a precizat ca punctul forte al echipei Norvegiei este atacul: „Avem sanse mari de victorie, mai ales dupa jocul bun prestat la Sarajevo. Principalul atu al norvegienilor este atacul, cu Carew, Solskjaer si Iversen, care practica un joc in forta. Daca invingem Norvegia, avem 80 la suta sanse de calificare“, a spus Contra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS