14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChina va juca in Coreea de Sud

China va juca in Coreea de Sud

FIFA a autorizat reprezentativa de fotbal a Chinei sa dispute meciurile din primul tur al turneului final al Campionatului Mondial din anul 2002 in Coreea de Sud, aplicind pentru prima data un articol special din regulamentul FIFA, a anuntat secretarul general al FIFA, Michel Zen-Ruffinen. Potrivit articolului respectiv, FIFA poate permite unei echipe de fotbal sa evolueze numai intr-un anumit loc „din motive economice si geografice“.

„Aceasta decizie a fost luata, in unanimitate, de membrii Comitetului Executiv al FIFA“, a precizat Zen-Ruffinen. In urma acestei hotariri, selectionata de fotbal a Arabiei Saudite, cea de-a doua reprezentanta a continentului asiatic care a obtinut calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2002, va disputa meciurile din primul tur pe teritoriul Japoniei.

China, care se afla la prima calificare la Campionatul Mondial de fotbal, va face parte din una dintre primele patru grupe ale competitiei, deoarece echipele din aceste grupe vor disputa partidele din primul tur in Coreea de Sud. Organizatorii sud-coreeni spera ca suporterii chinezi sa achizitioneze o parte din cele 300.000 de bilete care inca nu au fost vindute. Tragerea la sorti a grupelor turneului final al CM 2002 va avea loc miine, la Busan (Coreea de Sud).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS