15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGalatenii vin dupa puncte in Banie

Galatenii vin dupa puncte in Banie

In urma cu citiva ani, secretarul de stat al MTS, Nicolae Marasescu – vorbind despre unele probleme de la FC Universitatea – spunea: „Numai un nebun isi vinde valorile!“ Declaratia a fost comentata in fel si chip, aducindu-se argumente logice: „Daca n-am vinde, n-am rezista financiar in competitie“. In prezent, acelasi Nicolae Marasescu, bun cunoscator si al fotbalului, a facut o radiografie a unor probleme de la FC Universitatea, constatind ceea ce multi oameni de fotbal (jucatori, antrenori) afirma cu tarie de citiva ani: Universitatea fara olteni nu e… Universitatea! Oficialul MTS a completat: „Iar cind oltenii pleaca, sa le dam drumul numai in strainatate, nu la adversarii din campionatul intern pentru a-i intari pe acestia!“.

Si cind te gindesti ca golgheterul Universitatii din campionatul trecut, Claudiu Niculescu, a fost cedat „gratis“ la Dinamo, ce comentarii sa mai faci? Ghilimelele sint obligatorii la gratis deoarece asa ceva numai la „Netoiu SRL“ s-a putut intimpla, actionarul unic prejudiciind nu numai Extensivul, ci si propriul club! Desi zvonurile, neconfirmate, spun ca ar fi o gogorita cedarea gratis a lui Claudiu la Dinamo pentru ca, de fapt, Netoiu a cistigat. Prietenii stiu de ce!

In fine, sa revenim la problemele noastre actuale, adica sfirsitul sezonului 2001. Universitatea are simbata meci pe „Ion Oblemenco“, cu Otelul Galati, iar in ultima etapa a turului – 1 decembrie – va juca in Cotroceni (cu FC National).

Otelul, dupa semiesecul de acasa, 0-0 cu Ceahlaul, a coborit pe locul 10, cu -4 la „adevar“. Iar in ultimele doua etape ale turului n-are viata usoara: simbata vine la Craiova, iar in ultima etapa joaca acasa cu Rapid.

Eugen Bastina – care va fi apt de joc pentru meciul de simbata cu Universitatea – a declarat dupa partida din etapa a 13-a, 0-0 cu Ceahlaul: „Sper ca in etapa viitoare, in meciul de la Craiova, sa contribui la recuperarea acestor puncte pierdute acasa“. Pentru meciul cu Universitatea, antrenorul galatenilor, Victor Rosca, ii va avea la dispozitie pe cei doi absenti din partida cu Ceahlaul, Bastina si Bostina, dar il va avea suspendat (pentru cumul de galbene) pe Ghionea. Se aude, insa, ca vreo patru jucatori aflati la limita cu cartonasele galbene ar putea fi lasati pe banca pentru a putea evolua in partida cu Rapid.

In privinta oltenilor, consemnam informatii neconfirmate, deoarece la Universitatea continua politica tacerii. Pentru cumul de galbene, Danciu nu va avea drept de joc, asta-i clar! Augustin Calin – aflat in litigiu cu clubul sau – nu va fi probabil pe lista lui Florin Marin pentru acest sfirsit de sezon. Victoras Iacob continua efectuarea recuperarii in sala de forta de la stadionul „Ion Oblemenco“ sub supravegherea medicului Liviu Batineanu. Indisponibil este in continuare si Cezar Dinu, iar Craciunescu si Suleap, dati incerti, s-ar parea ca sint fara mari probleme. Suleap – care a avut zilele trecute o entorsa – se afla in recuperare, iar lui Catalin Craciunescu i-a trecut durerea musculara care l-a facut indisponibil pentru meciul cu FCM Bacau.

De ieri, lotul Universitatii se afla in cantonament, in programul zilei fiind prevazute doua sedinte de pregatire. Cei doi oficiali olteni – Gigi Netoiu si Viorel Ilinca – au revenit acasa din deplasarile avute (SUA, Turcia). Presedintele Universitatii a rezolvat problema financiara a achizitionarii unui autocar Mercedes 350 din Turcia, autocarul urmind a ajunge la Craiova in zilele urmatoare. Din unele informatii neoficiale, s-ar parea ca returul ii va gasi pe olteni cu un purtator de cuvint si iesiti din „silenzio stampa“. Pina atunci nu au mai ramas decit patru luni…

In fine, sa spunem ca partida Universitatea – Otelul (simbata, ora 14.00) va fi arbitrata de Alexandru Tudor, Cristian Marinescu si Eduard Dumitrescu. Arbitru de rezerva: Alexandru Deaconu. Observatori: Alexandru Popescu si Dan Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS