12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoldovenii au fost prea plictisiti

Moldovenii au fost prea plictisiti

• In timp ce oaspetii nu s-au prea agitat pe banca, Florin Marin a facut numeroase sprinturi inexplicabile spre teren • Facind haz de necaz, un oficial al oaspetilor a spus ca oltenii au cam exagerat cu golurile • Razvan Lucescu a fost eliminat de pe teren • Gazdele au tratat din nou presa cu indiferenta

„U“ Craiova 3

FCM Bacau 0

• Stadion „Ion Oblemenco“
, spectatori: 2.000

• Au marcat: Manta ’15, Barcauan ’17, ’78.

Universitatea: Preda 7 – Stoican 7; Naicu 7 (’88, Baldovin); Vochin 6,5; C. Dobre 6,5 – M. Sava 7,5 (’82, Grigorie); Danciu 6,5; Domocos 7; D. Rednic 6,5 – Manta 7 (’64, Alexa 7); Barcauan 7,5. Antrenor: Fl. Marin.

FCM Bacau: R. Lucescu 4 – Apostol 4 (’67, Kaltenbek 4); Vaduva 4; R. Ciobanu 4; E. Baciu 4; Codreanu 4 – Badoi 5; Nivaldo 5,5; Iftodi 5 (’46, M. Croitoru 5) – Fl. Petcu 5 (’59, Ciocoiu 5); Cursaru 5,5. Antrenor: M. Rednic.

• Au arbitrat: Cr. Balaj (Baia Mare) 7 – N. Marodin 7 si D. Lazarescu 7 (ambii din Bucuresti). Observatori: V. Alexandru si V. Avram.

• Avertismente: Naicu ’23, C. Dobre ’42, Danciu ’44, Alexa ’69 / Petcu ’26, Nivaldo ’35, Cursaru ’36.

• Eliminat: R. Lucescu ’66.

• Filmul golurilor: 1-0, min. 15: Domocos a scapat de Vaduva si de Apostol, i-a pasat lui Manta si acesta, de la 16 metri, a sutat pe linga Lucescu, iesit dintre buturi; 2-0, min. 17: D. Rednic a centrat in fata portii, iar Barcauan, din apropiere, a reluat fara probleme in plasa; 3-0, min. 78: Barcauan, de la 35 de metri, trimite in poarta goala, profitind de iesirea neinspirata a portarului Kaltenbek.

„Vrem trei puncte din Banie“, „Speram cel putin un egal“. Asa s-au exprimat inainte de intilnirea de simbata antrenorul Mircea Rednic si presedintele Gheorghe Chivorchian, de la FCM Bacau, meciul anuntindu-se unul aprig. FCM Bacau era simbata cea mai bine clasata echipa din provincie.

In fapt, partida a inceput intr-un anonimat aproape total in tribune (vreo 800 de spectatori inainte de fluierul arbitrului) si joc slab pe teren. „Ambitiosii“ moldoveni au prezentat un fotbal bazat pe stingacii de exprimare (mai ales in defensiva), iar oltenii n-au reusit in primul sfert de ora sa straluceasca. Au urmat insa doua minute fatidice pentru Razvan Lucescu (’15, ’17) si Universitatea s-a desprins, aproape neasteptat, la doua goluri, ambele marcate ca urmare a insistentei oltenilor si a unor gafe comise de moldoveni. Au fost primele doua suturi ale Universitatii pe spatiul portii! Si astfel, oltenii au reusit prin rezultat sa fie aplaudati, chiar daca evolutia lor a fost prilejuita, repet, de modesta replica a oaspetilor.

In repriza a doua, gazdele au continuat sa-si domine adversarul excelind la capitolul posesie a balonului. Iar din minutul 67, FCM Bacau a ramas in zece oameni, Razvan Lucescu fiind eliminat din teren, deoarece, surprinzator pentru valoarea si experienta lui, a comis un hent intentionat in afara careului mare la un atac al Universitatii in care Domocos scapase singur spre poarta moldovenilor, alaturi de alti doi coechipieri. Cu echilibrul astfel rupt, cu Craiova in ofensiva, a cazut, logic, si golul trei, elevii „Puriului“ aratind, ca si la 1-0 si 2-0, ca nu au forta necesara unei reveniri. Mai mult, ei au pierdut rusinos in fata unei Universitati care simbata „si-a facut treaba“, dupa cum a afirmat atacantul Ciocoiu.

Ramine insa surprinzatoare evolutia foarte modesta a moldovenilor, un fost component al Craiovei Maxima observind, ca si noi, aceasta situatie: „Indiscutabil, a fost un meci cistigat fara probleme de olteni, dar care s-au «lovit» de o formatie inexplicabil de apatica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS