10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe intoarcem la oile noastre

Ne intoarcem la oile noastre

• Dupa egalul cu Astra, oltenii nu concep sa se impiedice de moldoveni • FCM Bacau este cea mai buna echipa din provincie (dupa 12 etape) si vine in Banie cu ambitii mari • Chivorchian: „Sper sa plecam neinvinsi de pe «Ion Oblemenco»“ • V. Ilinca: „Am convingerea ca Universitatea nu va avea probleme cu FCM Bacau si cu Otelul“ • Netoiu doarme la ora meciului din Banie, el aflindu-se in SUA • Sechelariu acuza blaturile din campionat

Universitatea – FCM Bacau

• Stadion „Ion Oblemenco“, simbata, ora 14.00.

• Formatii probabile:

Universitatea: Preda – Stoican, Naicu (Craciunescu), Vochin, C. Dobre (Dragomir) – M. Sava, Danciu, Burca, Grigorie (D. Rednic) – Domocos, Barcauan (Verdes). Antrenor: Fl. Marin.

FCM Bacau: R. Lucescu – Apostol, Vaduva, R. Ciobanu, E. Baciu, Codreanu – Badoi, Nivaldo, Iftodi – Cursaru, Ciocoiu (Fl. Petcu). Antrenor: M. Rednic.

• Vor arbitra: C. Balaj – N. Marodin si D. Lazarescu. Rezerva: M. Vidan. Observatori: V. Alexandru si V. Avram.

Dupa 12 etape, FCM Bacau este echipa din provincie cu cea mai buna clasare – dupa Rapid, Dinamo, FC National si Steaua -, poate surprinzatoare pentru o formatie care asta vara retrogradase. Dar banii (ai primariei!) si managementul inspirat au facut din FCM Bacau revelatia acestui campionat. Intilnirea de astazi din Banie este privita de antrenorul Mircea Rednic, ca si de oficialii moldoveni, ca un prilej pentru ca FCM Bacau sa urce in partea superioara a clasamentului. „Vrem trei puncte din Banie!“, a spus Mircea Rednic. „Sper sa plecam neinvinsi de pe «Ion Oblemenco»“, a precizat presedintele executiv, Gheorghe Chivorchian.

In formatia oaspetilor sint citiva jucatori cu nume, care n-au nevoie de nici o prezentare suplimentara: Cursaru (dorit de Galatasaray), Ciocoiu, Razvan Lucescu, dar si alti fotbalisti (Iftodi, Nivaldo) care au facut din FCM Bacau o echipa tenace si incomoda. De altfel, primarul Sechelariu este convins ca FCM Bacau va juca in Cupele Europene in editia 2002-2003. Acelasi obiectiv l-a stabilit si actionarul Netoiu pentru Universitatea. „Ne mai trebuie echipa si nocturna, nu?“, ar zice rautaciosii.

Oltenii revin pe „Ion Oblemenco“ dupa un meci bun facut cu Astra in deplasare si sustin ca pot sa-i invinga pe moldoveni si pe galateni in aceste doua etape ale sfirsitului de sezon 2001, pentru ca, avind -2 la „adevar“, craiovenii nu pot face daruri. Oltenilor, aflati in „silenzio stampa“, nu le putem consemna opiniile. Doar presedintele Viorel Ilinca – care a precizat ca intr-un fel acest „silenzio stampa“ este normal din cauza modului tendentios in care ar fi fost prezentati oltenii in presa – a facut totusi ieri o declaratie despre meciul de astazi: „In opinia mea, partida cu FCM Bacau este deosebit de dificila. Am in vedere ca, in ultimele intilniri de la Craiova, bacauanii au obtinut rezultate favorabile. In ultimele doua etape, Universitatea a cucerit patru puncte importante (3-0 cu Sportul si 2-2 la Astra), adica se afla, zic eu, pe un drum bun. In plus, perioada aceasta de pauza competitionala a fost benefica pentru echipa, efectuindu-se si o saptamina de pregatire centralizata in Banie. Miine (astazi – n.r.), oltenii revin pe «Ion Oblemenco» cu un moral bun dupa rezultatul foarte bun de la Astra. Personal, am convingerea ca nu vom avea probleme in cele doua meciuri de acasa, cu FCM Bacau si cu Otelul Galati. Sper ca si in ultima etapa a turului, Universitatea sa obtina un rezultat favorabil in Cotroceni, in partida cu FC National“. Altfel, saptamina viitoare, clubul craiovean va achizitiona un autocar nou (Mercedes) pentru echipa.

Moldovenii au ajuns ieri dupa-amiaza in Craiova (hotel Jiul). Presedintele de onoare al FCM Bacau, primarul Sechelariu, a spus dupa meciul Romania-Slovenia: „Blaturile din campionatul intern au dus la ratarea calificarii la Mondiale. Sa nu ne mai ascundem dupa vorbe si sa privim realitatea in fata. Cei pe care-i vedem la televizor si care fac aceste jocuri poarta toata vina! Nu se poate construi la infinit pe o baza putreda!“ O declaratie care ne da sperante ca astazi vom vedea fotbal pe „Ion Oblemenco“ si nu vreo „putreziciune“ de meci… Oricum, am fi curiosi daca intr-o alta tara „justitiarul“ Sechelariu ar fi reusit sa-si cumpere locul din Divizia A, asa cum a facut in vara trecuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS