5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi nu are chef sa demisioneze

Hagi nu are chef sa demisioneze

Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Gheorghe Hagi, a spus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca ar fi un las daca s-ar retrage din aceasta functie. Hagi a precizat ca asteapta analizarea activitatii sale de catre conducerea Federatiei Romane de Fotbal, adaugind ca nu se va agata de „scaunul“ de selectioner daca va fi demis.

„Eu raspund pentru ratarea calificarii“

Antrenorul selectionatei Romaniei si-a asumat raspunderea pentru ratarea calificarii la Campionatul Mondial din 2002, dar a precizat ca nu se gindeste sa demisioneze: „Ca antrenor al echipei nationale, eu trebuie sa raspund pentru ratarea calificarii la Campionatul Mondial, deoarece eu am fost conducatorul, dupa cum conducerea federatiei trebuie sa analizeze activitatea mea si sa decida daca va continua cu mine sau cu altul. Nu tin de scaunul meu. Asa cum am fost numit, pot sa ma dea si afara. Dupa doar trei luni de cind am fost numit selectioner si 24 de zile de cantonament cu jucatorii nu ma pot gindi nici un minut la demisie“. Selectionerul a mai spus ca aceia care ii vor analiza activitatea nu trebuie sa tina cont de faptul ca ar trebui sa-i achite contractul pina la expirarea lui, peste doi ani, deoarece este dispus sa renunte la acesti bani. „Nu se pune problema sa ma agat de contractul pe care il am cu FRF, chiar daca e bine pus la punct. Nu stau eu in banii acestia. Cei care imi vor analiza activitatea sa nu se gindeasca la faptul ca vor avea sa-mi mai dea bani“, a afirmat Gheorghe Hagi.

„Ne-am simtit singuri“

Hagi a spus ca staff-ul tehnic si jucatorii s-au simtit singuri dupa meciul Romania-Slovenia, deoarece nimeni din conducerea FRF nu a venit la vestiar sa le adreseze citeva cuvinte. „Ar trebui intrebati de ce, dupa doisprezece ani de succese, am ramas noi, cei din staff-ul tehnic, singuri cu jucatorii la vestiare. Si la bine, si la greu trebuia sa fim impreuna. Dupa meciul cu echipa Georgiei, am refuzat intr-adevar oferta presedintelui FRF de a lua masa impreuna, intrucit jucatorii erau obositi, iar unii aveau avion a doua zi, dar dupa partida cu Slovenia am simtit nevoia sa fim imbarbatati. Pina inaintea meciului retur cu Slovenia, am fost sustinuti din punct de vedere moral, dar, dupa aceasta partida, ne-am simtit singuri“, a afirmat Hagi.

Intilnire de taina cu Mircea Sandu

Hagi a precizat ca a discutat telefonic cu Mircea Sandu, iar acesta l-a chemat la o intilnire dupa conferinta de presa sustinuta ieri.

„Presedintele Federatiei Romane de Fotbal si Comitetul Executiv va trebui sa analizeze situatia si sa decida. Eu nu sint in masura sa-mi dau vreo pedeapsa, dar imi voi face propria analiza, precum si pe cea a jucatorilor. Chiar daca m-am mai consultat si cu altii, intreaga responsabilitate o port eu. Fotbalul romanesc are antrenori care pot sa conduca nationala tricolora, cum ar fi Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Emeric Ienei, Anghel Iordanescu sau Victor Piturca“, a spus Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS