16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii sint condamnati sa se califice

Tricolorii sint condamnati sa se califice

• Inainte de meciul de la Liubliana, slovenii mizau mai degraba pe retur, considerind ca joaca mult mai bine in deplasare • Tibi Ghioane ar putea fi titular in aceasta seara • Va apela Hagi la Bogdan Lobont? • Daca danezul Nielsen ne-a refuzat un penalti in tur, germanul Helmuth Krug este un arbitru care acorda foarte usor lovituri de pedeapsa

E limpede, indiferent de constatarile lui Hagi cum ca un eventual „derapaj“ al Romaniei in barajul cu Slovenia nu ar echivala cu un dezastru, nimeni nu concepe ca tricolorii sa rateze calificarea la turneul final al Campionatului Mondial.

Returul insa a devenit foarte dificil dupa ce simbata trecuta slovenii ne-au administrat un surprinzator 2-1. Curios este ca romanii prezenti la Liubliana simbata trecuta au avut surpriza sa citeasca in ziarele locale ca oamenii lui Katanet considerau ca un 0-0 in tur le-ar fi suficient pentru calificare! Ideea era ca nationala Sloveniei se descurca mult mai bine in deplasare, situatie in care nu a mai pierdut de doi ani si ceva. Cistigind insa cu 2-1 prima mansa a barajului, este clar ca oaspetii nostri de astazi vor aborda returul cu un moral de invidiat.

In tabara noastra, atmosfera este destul de incarcata. Zilele trecute, Hagi a parut coplesit de importanta momentului, a avut citeva iesiri nervoase surprinzatoare si ramine de vazut daca aceasta stare nu i-a afectat si pe jucatori. Desi a refuzat sa dezvaluie eventualele modificari pe care le va face in echipa de start, nu ar fi exclus ca Gica Hagi sa renunte la Stelea in favoarea lui Lobont, portarul de la Liubliana fiind destul de antipatizat de suporterii romani. Apoi, Tibi Ghioane, un jucator tinar care a avut evolutii foarte bune pentru Dinamo Kiev in Liga Campionilor, are mari sanse sa fie titular, in acest caz sarind din schema Miu sau Iencsi.

Oricum, se anunta un duel incendiar in care cistig de cauza vor avea cei cu nervii mai tari. Fiind patiti, ne temem din nou de arbitraj, pentru ca nimeni nu uita de favorurile pe care danezul Nielsen le-a facut slovenilor in meciul de la Liubliana. In aceasta seara, la centru va oficia neamtul Helmuth Krug, un arbitru destul de controversat si despre care se spune ca acorda cu mare usurinta lovituri de pedeapsa. Cu toate acestea, singura varianta a Romaniei este calificarea. Un nedorit esec ar insemna, contrazicindu-l pe Hagi, un adevarat dezastru pentru fotbalul nostru. Nu este cazul sa mai explicam de ce…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS