17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExplicatii cu nuante

Explicatii cu nuante

Fundatia Pro Volei si CS Universitatea Craiova au organizat ieri o conferinta de presa privind problemele actuale ale formatiei masculine U Pro Volei, neinvinsa dupa primele cinci etape ale turului de campionat. Au sustinut intilnirea cu mass-media, Constantin Chitigoi, antrenor-manager al echipei, si Iulica Baloi, presedintele Fundatiei Pro Volei, presedintele George Burcea (CSU) absentind. Ca noutate, director executiv al echipei este de citeva zile conf. univ. dr. Sergiu Cataneanu (FEFS). In perioada urmatoare va fi inaugurat un sediu propriu, iar echipa va avea un site pe Internet.

In ceea ce priveste problemele critice, dezvaluite ieri de antrenorul-manager Constantin Chitigoi in interviul acordat GdS, acestea au fost explicate si la conferinta reprezentantilor mass-media, dar cu anumite nuante de genul: „Sper sa gasim solutii de rezolvare, desi, de exemplu, derularea financiara a contractelor jucatorilor inca nu a inceput“ (Constantin Chitigoi).S-a vorbit despre toate problemele actuale (financiare, nedarea in folosinta a Salii Sporturilor din Valea Vlaicii, accidentarile din lot, iminenta transferare si a lui Oprisor) si despre „saptamina de foc“ – adica meciurile din deplasare celelale doua pretendente la titlu (Petrom Ploiesti – 17 noiembrie si Deltacons Tulcea – 21 noiembrie).

Antrenorul-manager Chitigoi a reamintit ca obiectivele propuse pentru urmatorii doi ani – cistigarea titlului de campioana nationala si clasarea in primele opt locuri in Europa voleibalista – sint realizabile, dar in anumite conditii care sa faca viabile aceste dorinte: buget adecvat, organizare profesionista a sectiei etc. Chitigoi are contract cu U Pro Volei Craiova pina in iunie 2003, cu drept de prelungire. Actualul antrenor-manager al oltenilor a declarat ieri ca nu va semna un nou contract cu FR de Volei: „Nu intrevad nici o posibilitate de a lucra iarasi la echipa nationala in anul viitor. As lucra la echipa nationala daca as vedea aceeasi seriozitate ca aici, la Craiova (…). Modul cum este vazuta performanta la echipa nationala ma face sa spun <> unei eventuale oferte. Oricum, contractul meu cu FR Volei s-a incheiat la 30 iunie 2001. Din punct de vedere a ceea ce s-a realizat si cum au fost abordate pregatirile echipei nationale, declar ca a fost un fiasco“.

Ieri, antrenorul-asistent Petrica Stancu a urmarit si inregistrat derbiul de la Tulcea: Deltacons-Petrolul Ploiesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS