15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDuel intre buni prieteni

Duel intre buni prieteni

• In partida cu Astra, jucatorii Universitatii vor sa-si redreseze situatia in clasamentul „adevarului“ • Convins ca meciul este dificil, antrenorul Gigi Multescu spera ca elevii sai sa cistige

Oltenii revin in Ploiesti dupa doua luni si doua saptamini, ei jucind cu Petrolul pe 24 august. Atunci, pierzind cu 2-0, elevii lui Marian Bondrea au punctat doar la impresia artistica, presa subliniind ca in jocul Universitatii s-a remarcat „clasica lipsa de combustibil“, cit si tratarea superficiala a momentelor importante ale meciului. Inaintea etapei a opta, Bondrea – care ieri a implinit 51 de ani – a plecat de la Universitatea fara sa ofere nici o explicatie, iar Florin Marin cerea retoric o perioada de gratie pentru a putea fi judecat. De atunci, de la meciul cu UMT, Florin Marin a fost mai mult mustrat decit laudat. Si asta nu numai din cauza rezultatelor echipei, cit, mai ales, din cauza comportamentului cazon fata de presa. Oltenii pleaca astazi la Ploiesti pentru meciul de miine si vor fi din nou televizati, inca un motiv pentru a demonstra „live“ ca tot ceea ce s-a scris si zvonit despre ei sint mici rautati si ca „lipsa de combustibil“ – cum a fost numita starea de pregatire fizica – s-a mai ameliorat.

„E obligatoriu sa fim foarte atenti in meciul cu Astra. Nu trebuie sa tratam meciul cu superficialitate. Baietii pot arata ca jocul bun din meciul cu Sportul a insemnat un pas inainte, intr-o perioada destul de delicata. Acest moral ar putea fi sporit duminica prin imbunatatirea «adevarului»“. Cam asa ar putea fi consemnata, in rezumat, o discutie neoficiala cu un reprezentant al oltenilor. Din motive lesne de inteles, nu-l putem nominaliza.

Florin Marin ii are indisponibili pe Iacob, C. Dinu si Domocos, desi ultimul s-ar parea ca are mai mult de 30% sanse de a intra miine in teren. Poate nu din primul minut. Fundasul Flavius Stoican va reveni in primul „unsprezece“ oltean, el ispasindu-si etapa de suspendare in runda anterioara. Tehnicienii craioveni nu il vor putea folosi insa nici in aceasta etapa pe atacantul Boby Verdes.

In tabara gazdelor, Gigi Multescu priveste cu realism situatia actuala a echipei: „Meciul cu Universitatea este dificil, chiar daca jucam acasa. Sint convins ca oltenii vin la Ploiesti pentru a pleca neinvinsi, dar si noi avem o «apriga» nevoie de puncte. Prevad, asadar, o disputa interesanta. Mi-as dori ca Astra sa cistige“. In formatia Astrei va reveni astazi internationalul Lacusta, care a jucat si miercurea trecuta, in meciul de Cupa de la Tirgu Jiu.

Presedinte la Astra este Petre Buduru, bun colaborator si prieten al actionarului Universitatii, Gigi Netoiu. De altfel, presa a consemnat nu demult ca actualul oficial al Astrei fusese „in carti“ pentru a prelua conducerea Universitatii, informatie care a fost insa dezmintita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS