17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExtensiv a redevenit lidera

Extensiv a redevenit lidera

• Cristescu a adus din nou victoria oltenilor • Arbitrul Biro s-a dat in spectacol in minutul 17

Oltenii au inceput in forta partida, incercind sa transeze cit mai repede disputa in favoarea lor. Baimarenii insa s-au aparat ermetic, pe doua rinduri, lasindu-i in ofensiva doar pe Bilasco si pe Negrean, pentru a specula vreo eroare a improvizatei defensive (din cauza celor trei fundasi suspendati) a gazdelor. Primii care au atacat buturile oaspetilor au fost Musat (’23), Laczko (’27), Malaele (’29), insa Pap Deac a intervenit salvator. Practic, meciul s-a jucat in cea mai mare parte la o singura poarta, baimarenii expediind primul lor sut spre buturile adverse abia in minutul 34, prin Ciortea. De altfel, intentia lui Orac era sa obtina un rezultat egal in confruntarea cu Extensiv.

In minutul 17, la un sut al lui Cristescu, mingea l-a atins pe mina pe Veres, arbitrul asistent Bedreaga ridicind fanionul pentru a semnaliza hentul. Centralul nu a vrut sa ia in considerare acest lucru si a lasat jocul sa continue. Peste doar citeva secunde, intregul staff tehnic si administrativ al oltenilor a intrat pe teren. Dupa ce i-a linistit pe Cirtu si pe secunzii sai, Biro a mers sa se consulte cu asistentul. Acesta i-a spus ca a vazut hent in careu, insa centralul nu a fost de acord. Se pare ca el i-a spus lui Begreaga: „Eu decid. Reiau jocul cu minge de arbitru. La Comisie eu raspund, nu tu!“. Aceasta a fost singura greseala a arbitrului din Medias, pentru ca in rest s-a achitat bine de sarcini.

La reluare, oltenii au fortat in permanenta buturile baimarenilor, defensiva adversa si portarul Pap-Deac, care a avut o evolutie foarte buna, respingind cel putin trei-patru ocazii clare de gol. Totusi, Cristescu, de departe cel mai bun de pe teren, a scris istoria meciului in minutul 65, cind a marcat golul victoriei.

In minutul 88, Tiplea a avut sansa sa egaleze, insa portarul Stoianov a respins in corner sutul acestuia. Mai mult, in penultimul minut, la un corner, in careul oltean a urcat si portarul Pap-Deac, care de altfel a si lovit mingea cu capul, dar fara nici o urmare pe tabela.

La final, sponsorul maramuresenilor, Heinrich Schorsch, a spus ca este multumit de arbitraj si ca a pierdut o batalie, nu si razboiul. In schimb, antrenorul Cirtu era bucuros ca a cistigat, insa a afirmat ca decizia din minutul 17 a arbitrului ar fi putut da alt curs jocului. Totusi, iata ca Extensiv este defavorizata de arbitri, insa reuseste, printr-o mobilizare exemplara, sa cistige. Nu acelasi lucru se intimpla cu Universitatea, fiecare esec fiind pus in circa arbitrilor.

In minutul 12, Sima a parasit terenul accidentat, el suferind o entorsa la genunchi. Sima nu va juca miercuri in meciul de Cupa cu Gloria Bistrita. Oltenii vor pleca astazi spre Sibiu, locul disputei cu oamenii lui Jean Padureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS