24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024

Daca nici acum…

• Totusi, antrenorul Sportului Studentesc, Ioan Andone, a spus ca vrea sa ia trei puncte din Banie • Florin Marin are destule probleme de lot

Divizia A, etapa a 11-a

„U“ Craiova – Sportul

• Stadion „Ion Oblemenco“, simbata, ora 15.00.

• Formatii probabile:

Universitatea: Preda – C. Dobre, Vochin, Baldovin, Dragomir – Sava, Burca, Danciu (Grigorie), D. Rednic – Barcauan (Silvasan), Manta. Antrenor: Fl. Marin.

Sportul: Stancioiu – Musteata, Galamaz, Secareanu, L. Rusu – Cr. Irimia, C. Lazar, Paduret, Cruceru – Dinita, Bucur. Antrenor: I. Andone.

• Vor arbitra: St. Erdei – A. Damian, M. Albon. Observatori: M. Stoenescu, D. Petrescu.

• Celelalte partide: simbata: ora 14.30: FC Arges – Rapid (Pro Tv); ora 15.00: Otelul – FC Brasov, Petrolul – Ceahlaul; ora 17.00: FC National – Farul (TVR 1); ora 20.30: FCM Bacau – Astra (Acasa); duminica: ora 15.00: Gloria – Dinamo (TVR 1); ora 20.30: Steaua – UM Timisoara (Pro TV).

Oltenii revin pe „Ion Oblemenco“ avind inca intiparite pe retina cele cinci goluri primite in ultimul meci, cel de la Constanta, cu nou-promovata Farul. Astazi, ei intilnesc o alta promovata, Sportul Studentesc. Meciul devine plin de interes din motive simple: ambele echipe au nevoie de puncte, fiind in situatii nu tocmai fericite. De cind a revenit la Craiova, antrenorul-manager Florin Marin nu a avut parte de nici o victorie, astfel incit acest meci reprezinta un examen pe care trebuie sa-l treaca insa cu totii: jucatori, antrenori, conducatori.

„Nu trebuie sa mai cedam puncte acasa!“. Acesta pare sa fie in prezent „ordinul de lupta“ pentru alb-albastri, care au si astazi destule probleme de lot. Presedintele Viorel Ilinca a spus: „In mod normal, Universitatea ar trebui sa cistige. Este o partida foarte importanta pentru noi si speram sa obtinem toate cele trei puncte. Meciul nu este insa usor. Universitatea trebuie sa fie atenta: Sportul Studentesc este o echipa imprevizibila.“

Intrebat despre zvonurile privind o eventuala „transferare“ a lui Petre Buduru in staff-ul executiv al Universitatii, presedintele Viorel Ilinca a spus doar atit: „Am mai fost intrebat despre asta, insa nu cunosc amanunte. Aceste probleme il privesc pe actionarul Universitatii, domnul Netoiu.“ Aseara era asteptat la cantonamentul echipei actionarul Gigi Netoiu.

Scriitorul Tudor Octavian – aflat zilele acestea prin Craiova – scria un editorial deosebit in urma cu o luna, in care spunea: „Fotbalul merge laolalta cu haosul moral (din Romania – n.r.) si vrea sa impuna masuri de valoare, numarind prudent erorile si golaniile.“ Ce „masuri de valoare“ va impune astazi Gigi Netoiu? Pomenindu-se peste noapte cu mosie, Netoiu nu a reusit sa faca din Universitatea decit o alta… mosie, dar una care a devenit rusinea Craiovei, desi, nu cu multi ani in urma, era fala orasului si nu numai… Si atunci, intr-o logica de comandant, numara – cum bine zice editorialistul Tudor Octavian – erorile si golaniile. Prietenii stiu ce vreau sa spun! Dupa aceasta paranteza, sa revenim la meciul propriu-zis. „De Sarbatoarea Craiovei trebuie sa aplaudam, in sfirsit, o victorie. Daca nici cu Sportul, atunci cu cine?“, se intreba ieri un vechi suporter al Craiovei. Sportul s-a antrenat ieri dupa-amiaza in Lunca Jiului, antrenorul Andone permitind accesul presei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS