11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSituatie exploziva in alte doua grupe

Situatie exploziva in alte doua grupe

Miercuri seara s-au disputat ultimele meciuri contind pentru etapa a cincea a Ligii Campionilor. Daca in grupele A si C situatia s-a clarificat deja, Real Madrid, Roma, Panathinaikos si Arsenal mergind mai departe, in alte doua grupe calificatele se vor cunoaste la final. Astfel, Liverpool, Boavista Porto si Dortmund se bat pentru doua locuri, in timp ce in grupa D toate cele patru echipe – inclusiv Galatasaray – viseaza sa-si continue aventura.

Grupa A

Anderlecht

Lokomotiv Moscova 1-5

Nimeni n-ar fi crezut ca belgienii vor claca intr-un asemenea hal, mai ales ca adversarii nu erau chiar de speriat. Mai mult, cind Ilici (‘2) a deschis rapid scorul, oamenii lui Antheunis credeau ca vor face si scor si vor ajunge ca in ultima etapa sa se bata cu Roma pentru calificare. Cosmarul a inceput insa in minutul 13 cind a egalat Izmailov dupa care Senikov (’28), Pimenov (’57), Buznikin (’62 si ’68) l-au obligat pe De Wilde sa se uite neputincios dupa alte patru mingi strecurate in plasa sa.

Real Madrid

AS Roma 1-1


Italienii si-au jucat perfect sansa pe „Santiago Bernabeu“, profitind si de forma slaba a vedetelor lui Del Bosque. Campioana Italiei a incheiat prima repriza in avantaj – a marcat Totti (’36) – iar Raul si Batistuta au ratat ocazii imense. Dupa pauza, spaniolii au asaltat haotic poarta lui Antonioli si, in cele din urma, au egalat prin Figo (’75) dintr-un penalti mai mult decit discutabil.

Grupa B

Boavista

Liverpool 1-1

Fiecare dintre cele doua combatante au tintit victoria pentru a fi sigure de calificare inaintea ultimei etape. Meciul a fost antrenant, dar englezii au incheiat prima parte in avantaj gratie golului marcat de Murphy (’17). In repriza a doua, oamenii lui Pacheco au luat-o de la capat, dar nu au mai reusit decit sa egaleze prin Silva (’61).

Borussia Dortmund

Dinamo Kiev 1-0

Ucrainienii au jucat doar pentru onoare si bani, ei avind asigurata ultima pozitie in grupa. Tibi Ghioane a fost titular, a jucat bine, iar Florin Cernat a intrat in minutul 53, inlocuindu-l pe Idahor. Nemtii aveau insa sanse mari de calificare si au fortat victoria pe care au obtinut-o la limita, golul fiind marcat de Rosicky (’34).

Grupa C

Panathinaikos

Schalke 04 2-0

Fanaticii suporteri greci au creat o atmosfera incendiara in tribune careia nemtii nu i-au rezistat. Polonezul Olisadebe (’31) a deschis scorul, iar cipriotul Konstantinou (’60) a aplicat lovitura de gratie unor oaspeti care devenisera din ce in ce mai nervosi.

Arsenal

Mallorca 3-1

Mallorca a inceput bine competitia, dar, iata, spre final gifiie. Pe „Highbury“, spaniolii au rezistat totusi o ora, dupa care Pires (’61) si Bergkamp (’63) au facut rapid 2-0. Novo (’74) a redus din handicap, dar partida s-a incheiat cu golul francezului Henry (’90).

Grupa D

Lazio

Galatasaray 1-0

Asa cum ne asteptam, Mircea Lucescu a pregatit excelent partida din punct de vedere tactic. Italienii s-au lovit in permanenta de o aparare decisa, iar pe contraatac, Hasan Sas, Suat si Arif au ratat ocazii bune. Totusi, Lazio a cistigat si cu ceva noroc, pentru ca sirbul Dejan Stankovici, introdus pe parcurs, a prins un sut senzational de la 20 de metri, lasindu-l fara replica pe Mondragon.

PSV Eindhoven

Nantes 0-0

In Olanda miza a fost imensa. Ambele formatii aveau sanse de calificare, asa ca, in cele din urma, meciul s-a terminat cu un rezultat echitabil, in urma caruia Eindhoven si Nantes vor juca si ele ultima etapa pe viata si pe moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS