20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au cam limpezit apele in Liga Campionilor

S-au cam limpezit apele in Liga Campionilor

Marti seara s-au disputat meciuri contind pentru etapa a 5-a a Ligii Campionilor. Astfel, din grupele aflate „pe rol“ (E, F, G, H) s-au calificat deja sapte echipe pentru faza urmatoare (Juventus, Barcelona, Leverkusen, Manchester, Deportivo, Bayern München si Sparta Praga), doar Porto si Celtic luptindu-se pentru un loc norocos, sansele cele mai mari avindu-le, totusi, portughezii. Fenerbahce si Olimpiakos Pireu sint cotate cu cele mai mari sanse sa paraseasca aceasta competitie.

Grupa E

Rosenborg 2

Celtic 0


Sansa scotienilor de a accede in faza urmatoare a Ligii era sa cistige in Norvegia. La fata locului, insa, Rosenborg a defilat, iar oaspetii, complesiti de miza, nici n-au miscat. Norvegienii au rezolvat totul in prima repriza, atunci cind Brattbakk a marcat doua goluri in minutele 19 si 36. Dupa acest rezultat, Rosenborg pastreaza sanse pentru pozitia a treia, desi este putin probabil ca va reusi sa scoata un rezultat bun in ultima etapa, la Porto.

Juventus 3

FC Porto 1


In prima repriza, portughezii au lasat impresia ca vor rezista masinii de fotbal italiene. Mai mult, Porto a deschis scorul prin Clayton (’12), dar pina la pauza, Del Piero (’31) a transformat impecabil o lovitura libera. In ultimele 45 de minute, Montero (’47) si Trezeguet (’72) au marcat golurile victoriei italienilor care au calificat deja Juventus in faza urmatoare a Ligii.

Grupa F

Fenerbahce 1

Bayer Leverkusen 2


Turcii lui Mustafa Denizli si-au dorit enorm sa cistige primele lor puncte, dar Klaus Töppmöller a pregatit excelent meciul din punct de vedere tactic. Astfel, contraatacurile nemtilor au fost ucigatoare, Bayer conducind la un moment dat cu 2-0, golurile fiind marcate de Schneider (’21) si Kirsten (’34). Fener nu a mai reusit decit sa marcheze golul de onoare prin Oktay (’40).

Lyon 2

Barcelona 3


Echipa valoroasa, Barcelona a inceput in forta partida si pina la pauza avea deja 2-0 prin golurile marcate de Kluivert (‘5) si Rivaldo (’18). Dupa pauza, insa francezii s-au napustit pe careul lui Bonano, ei egalind prin Luyindula (’66) si Carriere (’88). Dorind cu orice pret sa cistige, francezii au fost prinsi descoperiti in ultimul minut si Gerard a marcat fara probleme in poarta parasita de Coupet.

Grupa G

La Coruna 1

Lille 1


Avind nevoie doar de un singur punct pentru a se califica, spaniolii nu s-au mai concentrat asa cum o facusera la Manchester, dind posibilitatea micutei echipei a lui Vahid Halihodzici sa obtina un punct nesperat. Ambele goluri s-au marcat din penalti, Tristan (’44) deschizind scorul, iar Cheyrou egalind in minutul 20. Deportivo a dominat pina la final, dar mingea s-a incapatinat sa ocoleasca buturile francezilor.

Manchester 3

Olympiakos Pireu 0


Grecii au rezistat vitejeste pina aproape de final atacurilor declansate de oamenii lui Ferguson. Au mai avut si sansa, pentru ca Van Nistelrooy a ratat un penalti. In schimb, dupa ce Solskjaer (’79) a deschis scorul, oamenii lui Lemonis au cazut psihic, United marcind inca doua goluri prin Giggs (’88) si Van Nistelrooy (’90).

Grupa H

Spartak Moscova 2

Sparta Praga 2


Echipa lui Romantev nu a reusit sa se regaseasca nici de aceasta data, desi si-a dorit enorm sa obtina prima victorie. Dupa ce brazilianul Robson (‘4) a deschis scorul, cehii au egalat prin Holub (’29). Totusi, rusii au intrat la pauza cu avantaj prin golul lui Bestciastnik (’34). Egalarea a survenit in ultimul minut de joc, atunci cind dupa un corner, portarul ceh (!) a pasat cu capul si Babnic a reluat mingea in plasa rusilor.

Bayern München 3

Feyenoord 1


Fara multe vedete in echipa (Effenberg, Jeremies, Scholl, Jancker, Elber), Bayern a aratat totusi ca are un lot exceptional, elevii lui Hitzfeld cistigind fara probleme. Dupa ce Van Goobel (’12) a deviat in propria poarta lovitura cu capul a ghanezului Kuffour, Elmander (’25) a egalat, dar olandezii au mai scos o data mingea din plasa pina la pauza, reusita apartinindu-i lui Roque Santa Cruz (’30). Acelasi tinar atacant paraguayan a stabilit si scorul final in ultimul minut de joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS